Αθλητικά

Αναδρομή. 25 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

Με την ευκαιρία της 35χρονης πορείας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε για τις επόμενες ημέρες σε αντίστροφη μέτρηση, κάθε μέρα και μια χρονιά, την ιστορική διαδρομή του, μέχρι την εκκίνηση του φετινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
1993, 24 Οκτωβρίου
Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος Ειρήνης Αθηνών στις 24 Οκτωβρίου 1993 επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις για την Ελλάδα.
Νικητές ήταν ξανά δύο Έλληνες δρομείς, ο Νίκος Πολλιάς (2:28:12) και η Παναγιώτα Πετροπούλου (3:15:56). Αυτή ήταν η πρώτη από τέσσερις νίκες του Νίκου Πολλιά, αλλά και η πρώτη από τις δύο νίκες της Παναγιώτας Πετροπούλου.
Για τον Νίκο Πολλιά ήταν ο πρώτος αγώνας Μαραθωνίου. «Έτρεξα για το κέφι μου. Πάντα με γοήτευε η ιδέα να τρέξω στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου. Καθώς περνούσα τα χιλιόμετρα είδ αοτι είχα δυνάμεις. Ετσι άντεξα για τη νίκη» δήλωνε στον Χρήστο Μότσια στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από 27χώρες, ανάμεσά τους για πρώτη φορά αθλητές από την Ουγγαρία, τη Σλοβενία αλλά και την Τσεχία που είχε ανεξαρτητοποιηθεί μόλις λίγους μήνες πριν.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο του Μπάμπη Ζαννιά «42.195μ. σε 30 χρόνια», εκδόσεις Βογιατζή 2014.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.