Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
128

|

Αναδρομή. 4 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

< 2 λεπτά
09.11.17 • 17:33
#Tags:

Ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, ήταν μια χρονιά-ορόσημο. Ο αγώνας μετονομάστηκε από Κλασικός σε Αυθεντικός, για να τονιστεί η μοναδικότητα της ιστορικής διαδρομής, και το λογότυπό του άλλαξε αποτυπώνοντας δημιουργικά το σκεπτικό της μετονομασίας.
Για άλλη μια χρονιά, η συμμετοχή αθλητών από όλον τον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη. Στην αφετηρία βρέθηκαν 13.000 δρομείς, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που κατέβηκε στους δρόμους για να υποστηρίξει τους δρομείς στη διαδρομή και στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.
Ο Κενυάτης Felix Kandie, με 2:10:37, κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής του Stefano Baldini από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Naomi Mayo, επίσης από την Κένυα, με χρόνο 2:41.05.
Στους Έλληνες αθλητές, πολύ καλή ήταν η παρουσία του Χριστόφορου Μερούση, νικητή για δεύτερη συνεχή σεζόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με 2.25.15. Στις γυναίκες πρώτευσε η Σοφία Ρήγα με χρόνο 2:45.37, η οποία είχε στεφθεί νικήτρια και στη διαδρομή του 2011.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle