Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
97

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

< 3 λεπτά
12.11.18 • 18:25
#Tags:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία  την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 , αντιδρώντας στις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στα τελευταία εννέα ( 9 ) χρόνια των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις , οι εργαζόμενοι είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και τη φοροληστεία (είναι χαρακτηριστικό ότι από τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι στο ελληνικό δημόσιο είναι οι πιο κακοπληρωμένοι στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση αρνείται έστω και να συζητήσει το αίτημα των συνδικάτων για αυξήσεις στους μισθούς και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ), τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, την ανεργία να εκτοξεύεται στα ύψη, το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία και η ασφάλιση να μειώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να φαλκιδεύονται και το ωράριο εργασίας να αυξάνεται.

1.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες κοινωνικής ανταπόδοσης και προσφοράς (Παιδεία, Υγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.λπ.). Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας..

  1. Αυξήσεις στους μισθούς. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.Καταβολή του δώρου Χριστουγέννων το 2018 και επαναφορά του 13ου και 14 μισθού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των Αντιασφαλιστικών-Αντισυνταξιοδοτικών Νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
  3. Τακτοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με πολυετή απασχόληση στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού /Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  4. Κατάργηση της «ντροπολογίας» Γεροβασίλη (άρθρο 24Α του Ν.4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της Απεργίας-Αποχής.
  5. Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  6. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
  7. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Μείωση των συντελεστών του Φ.Π.Α. στο 15%.
  8. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του Επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.
  9. Όχι στην κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου των Δαπανών. Άμεση κατάργηση του άρθρου 204 του Ν.4555/2018.
  10. Την κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 όπου δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού για τη σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας.
  11. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για την λήψη απόφασης για την προκήρυξη Απεργίας.

Συνάδελφοι, Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, απέναντι στην παραπλανητική ρητορική για έξοδο από τα μνημόνια, ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και τα μέλη του,  συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, σε έναν αγώνα τιμής και αξιοπρέπειας, καταθέτοντας τη δική μας ξεκάθαρη πρόταση.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle