Επίκαιρα

Ξε μπλοκα ρισμα

Έγινε τελικά η συνάντηση των «σκληρών αγροτών» του μπλόκου της Νίκαιας, με την υποστήριξη στην τακτική τους και άλλων περιοχών, με τον Πρωθυπουργό.

Μετά από 40 ημέρες με όλα όσα επακολούθησαν από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και φυσικά μετά τον αιφνιδιασμό από τα Τσίπρα από την πρώτη στιγμή να συναντηθεί μαζί τους, κάθισαν σε δύο δόσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ρελαντί αποχώρηση

Χθες λοιπόν ο κ Μπούτας με δηλώσεις του ουσιαστικά έβαλε τέλος στα μπλόκα μιλώντας για παρακαταθήκη και για το… φορολογικό και τον αγώνα των Μπουτας Τσίπραςεργαζομένων: «Ο αγώνας των αγροτών που κράτησε 40 ημέρες αφήνει παρακαταθήκη. Αυτός ο αγώνας δεν είναι μια και έξω, θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους. Ήδη μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο, ενώ μέχρι σήμερα δεν έμπαινε σε συζήτηση. Παραμένουμε σε ετοιμότητα»,

Η συνέχιση βέβαια του αγώνα έχει να κάνει μάλλον από άλλα μετερίζια και σε ότι έχει σχέση με τους αγρότες σήμερα αποφασίζουν στις συνελεύσεις τους στα μπλόκα για την επιστροφή στα χωράφια.

Είμαστε με το 95% και όχι με το 5%  

Από την άλλη πλευρά ο Πρωθυπουργός παρέμεινε σταθερός στην άποψή του άποψή του για διάλογο και λύσεις με διαπραγμάτευση και τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων.

Επανέλαβε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι οι φτωχοί αγρότες που εκφράζουν το 95% και όχι οι μεγαλοκτηματίες που είναι το 5% του αγροτικού πληθυσμού τονίζοντας ότι έγνοια του είναι: «η μικρή μειοψηφία όσων τα προηγούμενα χρόνια ως επί το πλείστον έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο των επιδοτήσεων και είχαν τη δυνατότητα μιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις»

Αναμένοντας λοιπόν τις αποφάσεις των συνελεύσεων των αγροτών θα πρέπει παράλληλα να αναλυθούν τα συν και τα πλην αυτών των κινητοποιήσεων.

Have your say