Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
247

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Γνωρίστε τη Μοτολέσχη Ορχομενού και την προσφορά της

< 4 λεπτά
04.02.19 • 19:07
#Tags:

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜοτΟρ)  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Το αδιαχώρητο που έγινε στο κατάστημα «ο μικρός» όπου έγινε η εκδήλωση, δείχνει την απήχηση και την αποδοχή της λέσχης από τους  Ορχομένιους πολίτες και όχι μόνο.

Η ΜοτΟρ είναι από τις λίγες πιστοποιημένες Λέσχες στη χώρα μας που μπορούν να παρουσιάσουν προγράμματα ασφαλούς οδήγησης, να εκπαιδεύσουν και να επιδώσουν πιστοποιητικά. Διαθέτει μέλος της που είναι από τους ελάχιστους στη χώρα μας (Γιώργος Κραβαρίτης) πιστοποιημένος από την Διεθνή Λέσχη του Ηνωμένου Βασιλείου ο οποίος έχει την ευθύνη της Νότιας Ελλάδας καθώς και πιστοποιημένους παρατηρητές εκπαίδευσης.

Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, κάνουμε σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα στην ΜοτΟρ που αφορά στη δραστηριότητά της και το ρόλο της στον μοτοσυκλετισμό της χώρας μας αφού η παρεμβάσεις και η προσφορά της ξεπερνά τα στενά όρια του Ορχομενού και της Βοιωτίας.

Η ΜοτΟρ εκπαιδεύει

Η μοτολέσχη Ορχομενού είναι μέλος της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και τα τελευταία 4 χρόνια, συμμετέχει και στον εκπαιδευτικό φορέα της ομοσπονδίας, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις», υλοποιώντας δράσεις που αφορούν στην ενημέρωση μαθητών Λυκειακών τάξεων και στην εκπαίδευση μοτοσυκλετιστών στην προηγμένη κι ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας.

Μοτολεσχη 1

Συγκεκριμένα, παρουσιάζει σε σχολεία του νομού μας το πρόγραμμα του Ινστιτούτου «Μοτοσυκλετώντας...χαίρομαι», μια δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας που απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών. Το πρόγραμμα έχει στόχο την είσοδο των νέων στα μυστικά της μοτοσυκλέτας και τους κανόνες που διέπουν την ασφαλή οδήγηση. Έτσι θα είναι κατάλληλα  προετοιμασμένοι να μπουν στον δικυκλιστικό χώρο και να αποκτήσουν μετέπειτα άδεια ικανότητας οδήγησης. Το πρόγραμμα υλοποιείται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και μετά από πρόσκληση των σχολείων (Νυκτερινού Γυμνασίου, Γεν. Λυκείου, ΕΠΑΛ, κλπ.) προς το Ινστιτούτο. Η διάρκεια είναι 2 ωρών και προσφέρεται δωρεάν από το από μέλη του Ινστιτούτου «Μοτοθέσις» (Πιστοποίηση ROSPA- RoADAR ADVANCED RIDER).

Από την Μοτολέσχη Ορχομενού ενημερώθηκαν στην  πρώτη περίοδο 2016-2017, 2 σχολεία και 120 μαθητές ενώ την περίοδο 2017-2018, 11 σχολεία του νομού Βοιωτίας και 800 μαθητές!

Μοτολέσχη γυναίκες 1

Ένα άλλο πρόγραμμα στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχει επίσης η Μοτολέσχη Ορχομενού,   είναι η δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας που απευθύνεται σε κάθε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του. Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους. Περιλαμβάνει προσωπική αξιολόγηση του τρόπου που ο ενδιαφερόμενος ήδη οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις για την επίλυσή τους. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης και διαχείρισης του δρόμου με γνώμονα πάντα την ασφάλεια.

μοτολέσχη ορχομενου 1

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται από τρία μέλη της Μοτολέσχης που ταυτόχρονα είναι και μέλη του «Μοτοθέσις», ένας εκπαιδευτής και δύο παρατηρητές εκπαίδευσης.

Είναι άξιο λόγου να αναφερθεί επίσης ότι σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, μόνο η Μοτολέσχη Ορχομενού διαθέτει μέλη που μπορούν να υλοποιήσουν τις δράσεις του «Μοτοθέσις».

Η Μοτολέσχη εκτός των δραστηριοτήτων της στο χώρο της μοτοσυκλέτας, συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που γίνονται στον Ορχομενό από άλλους Συλλόγους και φορείς της πόλης και παράλληλα είναι η ίδια διοργανώτρια εκδηλώσεων με απόλυτη επιτυχία.

Μοτολεσχη ΜΠΛΕ 1

Μοτολεσχη Λοκομοντο 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle