Απόψεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Καρναβάλι Ορχομενού στο DNA των Ορχομενίων

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Καρναβάλι Ορχομενού

Είναι στο DNA των κατοίκων το Καρναβάλι Ορχομενού! Δεν μπορεί αλλιώς να το εξηγήσει κάποιος όταν βλέπει ότι αλλεπάλληλες φορές πεθαίνει και οι Ορχομένιοι με διάφορους τρόπους καταφέρνουν να το ανασταίνουν.Παλια καρναβαλι

Άλλωστε από καταγωγής και τις Διονυσιακές γιορτές που γίνονταν στον Ορχομενό οι κάτοικοι είχαν το προσωνύμιο του «σκωπτικού». Αυτή είναι και η πεμπτουσία του Καρναβαλιού της πόλης.

Κυρίως το Καρναβάλι είναι σάτιρα, είναι χλευασμός, σαρκασμός, ειρωνεία, έχει την τάση να καυτηριάσει, να ειρωνευτεί και να κεντρίσει κυρίαρχα ζητήματα της ζωής ενώ ταυτόχρονα μέσα απ’ όλα αυτά να στείλει μηνύματα στη κοινωνία. Έτσι είναι λοιπόν και οι Ορχομένιοι, σκωπτικοί…

Έφτασε να συναγωνίζεται το Πατρινό καρναβάλι και να προσελκύει τόσο κόσμο που δεν έβρισκε που να σταθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση.
Καρναβάλι Ορχομενού! Παλιές δόξες που γνώρισε ο Ορχομενός και τις θυμούνται οι παλιότεροι ενώ η νοσταλγία των νεότερων τους ώθησε να μιμηθούν πατεράδες και παππούδες καρναβαλιστές και να αναβιώσουν το Ορχομενίτικο Καρναβάλι.

Have your say