Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
121

Βανδαλισμοί και κλοπές στο πάρκο Χρυσορρόα Θήβας και την παιδική χαρά Καπαρελλίου

< 2 λεπτά
14.04.18 • 16:00
#Tags:

Δυστυχώς, δύο ακόμα περιστατικά βανδαλισμών και κλοπών σημειώθηκαν σε έργα δημόσιας ωφέλειας του Δήμου Θηβαίων.

Ειδικότερα, μετά τις κλοπές στην παιδική χαρά του Πούρου της Θήβας (πριν από δύο μήνες), ασυνείδητοι πολίτες προχώρησαν σε βανδαλισμό της παιδικής χαράς Καπαρελλίου καταστρέφοντας μία (1) τραμπάλα, δύο (2) παιχνίδια με ελατήριο, τα παγκάκια και το ελαστικό αντικραδασμικό δάπεδο.  Σημειώνεται ότι η εν λόγω παιδική χαρά είναι υπό κατασκευή  και οι εργασίες της δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.  Ως εκ τούτου, δεν είναι σε δημόσια χρήση και απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο του εργοταξίου.

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν, επίσης, στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα της Θήβας όπου άγνωστοι, αφού παραβίασαν τα φρεάτια φύλαξης των μπαταριών των φωτιστικών που λειτουργούν μόνο με φωτοβολταϊκά, σπάζοντας την ηλεκτροσυγκολιμένη ράβδο που τα ασφάλιζε, αφαίρεσαν- έκλεψαν τριάντα (30) μπαταρίες, το κόστος των οποίων υπολογίζεται στα 10.000 ευρώ!  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν αυτόματα εκτός λειτουργίας τα φωτιστικά, τα οποία θα παραμείνουν σβηστά μέχρι να αντικατασταθούν οι μπαταρίες.

Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις αυτόβουλες, κακόβουλες και  άκρως παραβατικές ενέργειες σε βάρος έργων δημόσιας ωφέλειας και θα προβεί σε κάθε νόμιμες ενέργειες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες. Αντίστοιχα ο ανάδοχος του έργου κατασκευής της παιδικής χαράς στο Καπαρέλλι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι το κόστος για την αποκατάσταση των καταστροφών σε έργα ολοκληρωμένα, το χρεώνεται ο Δήμος και κατ' επέκταση οι δημότες του, εφόσον δεν γίνει αντιληπτός ο δράστης.

Ο σεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο εκφράζεται με την προσπάθεια κάθε πολίτη να προστατεύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, να διαφυλάττει τους δημόσιους χώρους και την ιδιοκτησία των συμπολιτών του  και δυστυχώς  δεν επιβάλλεται από κανέναν κανονισμό, είναι θέμα παιδείας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle