Επίκαιρα

Βρέθηκε ακρωτηριασμένο πτώμα στα Δερβεβοχώρια

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, ένας κυνηγός στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Ο σκύλος του εντόπισε ανθρώπινα μέλη και συγκεκριμένα τα άκρα (πόδια) ανδρός σε προχωρημένη σήψη πλησίον της μάντρας των Λατομείων ΤΙΤΑΝ στην περιοχή.

Άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία και στο σημείο μετέβη το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Δερβενοχωρίων.

Όπως διαπίστωσαν επρόκειτο πράγματι για ανθρώπινα μέλη, ενώ εντός του φράχτη κατάφεραν να εντοπίσουν και το υπόλοιπο σώμα που ανήκει σε άνδρα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για τον 81χρονο Σαράντο Ζιγλή που είχε εξαφανιστεί στις 31 Ιουλίου 2018 από τη Σαρωνίδα και το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί στα μέσα Αυγούστου κλειδωμένο σε χωματόδρομο στα λατομεία ΤΙΤΑΝ στο νομό Βοιωτίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπόλοιπο κορμί του άτυχου ηλικιωμένου – αν και σε προχωρημένη σήψη – ήταν ανέπαφο και εικάζεται ότι τον ακρωτηριασμό τον προκάλεσε κάποιο άγριο ζώο. Μάλιστα στο χέρι του κρατούσε ακόμη τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και πιθανολογείται ότι είχε αποπροσανατολιστεί και από κάποιο παθολογικό αίτιο έμεινε στο σημείο χωρίς να μπορέσει να βρει βοήθεια.

Περισσότερα θα δείξει βέβαια η νεκροψία – νεκροτομή που παραγγέλθηκε, μαζί με την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού.

«Σε περίπτωση που ταυτοποιηθεί ότι η σορός που βρέθηκε ανήκει στον 81χρονο, τότε θα έχει κλείσει ο κύκλος των ερευνών για την Πυροσβεστική Υπηρεσία», όπως δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής για να συμπληρώσει: «Το έργο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών δεν εξαντλείται μόνο στην κατάσβεση πυρκαγιών ακόμη και την αντιπυρική περίοδο. Οι υπηρεσίες μας συμμετείχαν ενεργά στην ανεύρεση εφτά συνανθρώπων μας. Ακόμη και στις περιπτώσεις που είχαν χαθεί οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, είναι πολύ σημαντικό για τους συγγενείς τους να ξέρουν τι έχει απογίνει ο άνθρωπός τους. Για αυτό είμαστε πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες που θέλουν τη βοήθειά μας».

Πηγή

Have your say