Απόψεις

Γιατί τώρα;

«Μόνη διαβλεπόμενη λύση η λειτουργία Υποθηκοφυλακείου στη Θήβα – τουλάχιστον – προ αποφυγήν όλων των δυσμενών συνεπειών από την ολοσχερή κατάργησή τους από την επαρχία της Θήβας».

Ετσι κατέληγε το άρθρο του asopichos.gr στις 5 Ιουλίου η με τίτλο «ΤΩΡΑ Υποθηκοφυλακείο στη Θήβα» και οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. 

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος διαβεβαίωσε οτι δεν καργείται το υποθηκοφυλακείο της Θήβας και σημειώνει. Μετά από αλλεπάλληλες συνομιλίες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα των υποθηκοφυλακείων και το σχετικό σχέδιο νόμου, το υποθηκοφυλακείο Θήβας θα συνεχίσει τη λειτουργία του, στη λογική βάση πως αυτή κρίνεται απαραίτητη εξαιτίας της ύπαρξης Πρωτοδικείου στην ίδια πόλη.

Θα πρέπει να χαιρόμαστε που ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο αίτημα;

Οχι βέβαια, θα πρέπει για τα αυτονόητα να χειροκροτούμε; Δεν θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί τι πρέπει να γίνει πριν ξεσπάσει όλη αυτή η αναστάτωση στην περιοχή της Θήβας; Φυσικά και θα μπορούσαν…

Τώρα γιατι μπόρεσαν; Ή θα πρέπει να πούμε κάλιο αργά παρά ποτέ και να εφησυχάσουμε;

Στις 5 Ιουλίου λοιπόν η θέση μας ήταν να παραμείνει τουλάχιστον στην Θήβα και η απαίτηση των πολιτών ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.

Ας θυμηθούμε το κείμενο  

ΤΩΡΑ! Υποθηκοφυλακείο στη Θήβα

Οσο περνούν οι ώρες τόσο φουντώνει η αντίδραση των φορέων της ευρύτερης επαρχίας Θηβών σχετικά με την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων της περιοχής.

Και βέβαια έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Πρέπει τάχιστα να καταλάβει η εξουσία ότι δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για το λαό αγνοώντας τα συμφέροντά του.

Δεν μπορείς να εξαναγκάζεις τόσο κόσμο να πηγαινοέρχεται από την μία πόλη στην άλλη, σε ένα ταξίδι 90 χιλιομέτρων, σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Πέρα δε από κάθε οικονομικό κόστος ζητούμενο είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και οι, εκτός των άλλων, υποδομές της πόλης της Λιβαδειάς στην υποδοχή τόσων ανθρώπων με έντονο το κυκλοφοριακό της πόλης.

Οι Θηβαίοι διαμαρτύρονται και βλέπουν ανισότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους με την πρωτεύουσα του Νομού.

Συρρίκνωσαν την ΔΟΥ, κατάργησαν τα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφεραν υπολειτουργία του Νοσοκομείου, απογύμνωσαν τη Θήβα από κάθε μορφής διοικητικές Υπηρεσίες και λειτουργίες και έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι θα επιχειρηθεί και η του Πρωτοδικείου Θηβών, φωνάζουν οι Θηβαίοι.

Πέρα για πέρα δίκαιο το αίτημά τους και ελπίζουμε να εισακουστούν οι φωνές τους.

Η κατάργηση διάφορων υπηρεσιών που εξυπηρετούν τον πολίτη θα πρέπει να συνοδεύεται από εναλλακτικές λύσεις και στην περίπτωση της Θήβας δεν φαίνεται να υπάρχουν.

Μόνη διαβλεπόμενη λύση η λειτουργία Υποθηκοφυλακείου στη Θήβα – τουλάχιστον – προ αποφυγήν όλων των δυσμενών συνεπειών από την ολοσχερή κατάργησή τους από την επαρχία της Θήβας.

Have your say