Αγροτικά

«Δεν υποχωρούμε»

«Δεν υποχωρούμε»

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες σχετικά με την παραμονή τους στα μπλόκα και την σκλήρυνση της θέσης τους αλλά και αρνούνται την πρόσκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο.

Οι αγρότες είναι αμετακίνητοι στη θέση «συζήτηση από μηδενική βάση» και θα κλείνουν τους δρόμους από 12:00-14:00 και 18:00-21:00 μπλοκαδιαμηνύοντας ότι θα παραμένουν στους δρόμους όσο η Κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω το νομοσχέδιο.

Στη σύσκεψη της Τρίτης 26/1 στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των αγροτών από 50 μπλόκα δεν κατάφεραν να πάρουν ομόφωνη απόφαση καθώς αποχώρησαν εκπρόσωποι του μπλόκου Τεμπών ενώ πραγματοποιήθηκε και ξεχωριστή σύσκεψη στη Νίκαια.

Να σημειώσουμε ότι αναμένονταν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι από 70 μπλόκα ενώ η είσοδος των δημοσιογράφων στη σύσκεψη δεν επιτράπηκε.

Νίκαια
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Θεσσαλίας (Νίκαια). Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα Τέμπη αποφασίσθηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων με κλείσιμο δρόμων για περισσότερες ώρες.

Τρακτερ1Τις επόμενες ημέρες θα επιχειρηθεί να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πόλων – Σίνδο Θεσσαλονίκης και Νίκαια Λάρισας – και θα τεθεί εκ νέου ο συντονισμός και η μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ θα επιχειρηθεί η ένωση δυνάμεων.

Κατανόηση και άνοιγμα μπλόκων
Στα προβλήματα που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται με την μετακίνησης και στη σκιά εξαγγελιών κάποιων μπλόκων να κλείσουν επ’ αόριστο κάποια σημεία, δημιουργήθηκε ένταση αλλά τελικά σε ένδειξη καλής θέλησης άνοιξαν τα μπλόκα.

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων, όπως όλα δείχνουν θα είναι το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνεται για τις 28 Ιανουαρίου 2016, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη.

Have your say