Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
66

Δεσμεύσεις Τσίπρα για Ασωπό, δηλώσεις Μπακογιάννη

< 2 λεπτά
24.05.17 • 17:57
#Tags:

Ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε έμφαση σε θέματα ενέργειας ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα περιβαλλοντικά ζητήματα. Σε αρκετά από αυτά έθεσε χρονοδιαγράμματα αλλά προχώρησε και σε δεσμεύσεις.

Ενα από τα μεγάλα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ Τσίπρας είναι και ο Ασωπός για τον οποίο ο ίδιος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει επισκεφθεί τόσο ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και παλαιότερα. Είπε χαρακτηριστικά ότι στον Ασωπό έγιναν μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα και ότι η περιοχή έχει αντιμετωπίσει απίστευτη αδράνεια και αδιαφορία.

«Εμείς προχωρούμε σε εκτεταμένους περιβαλλοντικούς ελέγχους» σημείωσε χαρακτηριστικά και σε έργα αποκατάστασης των ρυπασμένων εδαφών και του υδροφορέα. Προανήγγειλε συγκεκριμένα νέα μονάδα επεξεργασίας υγρών και βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή, ως κομμάτι μιας συνολικής λύσης που θα έρθει μέσα από τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου, την οποία προχωρεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με κοινοτική χρηματοδότηση».

Δήλωση Μπακογιάννη 

Με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την εξυγίανση του Ασωπού και την ανάπτυξη της περιοχής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η αναφορά του Πρωθυπουργού, σήμερα, στο πρόβλημα του Ασωπού αλλά και στο σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξυγίανση και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Χαίρομαι γιατί εμείς εδώ, στη Στερεά, δώσαμε όλοι τα χέρια και ξεκινήσαμε τον αγώνα για τον Ασωπό μας. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν σοβαρά και υπεύθυνα στον αγώνα αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχουμε τον στόχο μας. Εύχομαι να υλοποιηθεί και η δέσμευση του Πρωθυπουργού για τη χρηματοδότηση του σχεδίου μας».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle