Τοπικά

Εγκαινιάστηκε η «αίθουσα Β Κάπρου» στις Θεσπιές

Εγκαινιάστηκε η «αίθουσα Β Κάπρου» στις Θεσπιές

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 9-1-2016 η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην τ. κ. Θεσπιών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιών. Η αίθουσα αυτή λειτουργούσε ως αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Θεσπιών και ανακαινίσθηκε-εξοπλίστηκε με δωρεά του Θεσπιέα Γιατρού Βασιλείου Αιθουσα ΘεσπιέςΚάπρου, με την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η λειτουργία της αίθουσας θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του χωριού, σε εκδηλώσεις, διαλέξεις και γενικότερα πολιτιστικές δραστηριότητες .

Ο Πρόεδρος της τ.κ. Θεσπιών Νίκος Χατζής στο σύντομο χαιρετισμό του, μετέφερε τις ευχαριστίες των κατοίκων στο δωρητή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Βασίλης Ζιώγας την απόφαση του σώματος για αποδοχή της δωρεάς και απόδοση τιμών στο δωρητή, ενώ ο καθηγητής Χαράλαμπος Μελισσάρης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την διαδρομή του γιατρού.

Στην σύντομη ομιλία του ο δωρητής αναφέρθηκε με συγκίνηση στις αναμνήσεις του από το συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος ήταν το πρώτο του σχολείο, καθώς επίσης και στην αγάπη του για το χωριό του, που τον οδήγησε σε αυτή του την πράξη.

Αιθουσα Θεσπιές 1Ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης ,ευχαρίστησε τον δωρητή και αναφέρθηκε στην παγκόσμια ιστορική παρακαταθήκη της ανιδιοτελούς προσφοράς που έχει αφετηρία στους 700 Θεσπιείς, οι οποίοι θυσιάστηκαν στις Θερμοπύλες και φτάνει στο σήμερα με Θεσπιείς που έχουν δωρίσει μεγάλα τμήματα της περιουσίας τους για κοινωφελείς σκοπούς.

Αναφερόμενος στο κίνητρο μιας τέτοιας πράξης ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γεγονός πως ο δωρητής είναι ένας άνθρωπος, που έχει εμπεδώσει το πνεύμα της ανιδιοτελούς και εθελοντικής προσφοράς, στο χώρο που αυτό έγινε παγκόσμια ιδέα. ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ.»

Τέλος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αίθουσα ονομάστηκε σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΑΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ» και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον δωρητή.

Have your say