Αγροτικά

Εγκύκλιος για την Φορολογία αγροτικού εισοδήματος

Εγκύκλιος για την Φορολογία αγροτικού εισοδήματος

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την φορολογική αντιμετώπιση του αγροτικού εισοδήματος από 1/1/2014, επισημαίνεται ότι και για τη φετινή φορολογική χρονιά το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών θα γίνει με λογιστικό τρόπο.

Έτσι ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρείται το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές μετά την αφαίρεση των επιχειρηματικών δαπανών, των αποσβέσεων και των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις.

Ορίζεται ότι ειδικά για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στα έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται τα έσοδα από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων. Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 29 του ν.4172/2013, τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%).
Εδώ η εγκύκλιος Φορογική αντιμετώπιση αγροτικού εισοδήματος

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.