Απόψεις

Εκλογές λοιπόν

Εκλογές λοιπόν

Τέλος στην θεσμο-λαγνεία των τελευταίων ημερών, αλλά και στην τρομο-θεσμο-λαγνεία θα τολμούσαμε να πούμε, μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών για τις 20 Σεπτέμβρη.

Η τζάμπα διαφήμιση στους πολιτικούς αρχηγούς και θεσμικούς παράγοντες της Πολιτείας κάπως έτσι τελείωσε και τα πολιτικά κόμματα εκτιμώντας τα συν και πλην αυτής της ολιγοήμερης περιφοράς της Διερευνητικής, στρώνονται για την καθαρά προεκλογική στρατηγική που θα ακολουθήσουν.
Φαστ τρακ

Ιστορικά ονόματα κομμάτων στο βωμό του 3% για την είσοδο στη Βουλή αλλάζουν και πραγματοποιούν αμφιλεγόμενες συμμαχίες έτσι χωρίς πρόγραμμα.

Βουλευτές που δεν παρέδιδαν την έδρα και τους υπουργικούς-κυβερνητικούς θώκους κατέρχονται υπολογίζοντας ότι θα ξαναπάρουν το μερίδιο των ψήφων του Γενάρη.

Κόμματα που υπολογίζουν στην ψήφο της ανεμελιάς για να μπουν στο Κοινοβούλιο μετά από 30 χρόνια στο κουρμπέτι ή μάλλον στα κανάλια.

Διαμαρτυρόμενοι-περιφερόμενοι που ψάχνουν να βρουν πολιτική στέγη παρακαλώντας τους μηχανισμούς. Πολιτικοί αρχηγοί με ημερομηνία λήξης, συμμαχίες που παίζονται στην κολοκυθιά, γκάλοπ που δεν πρόκειται να συμφωνήσουν μεταξύ τους αλλά και με την πραγματικότητα.

ΜΜΕ υπό την πίεση της αδειοδότησης (TV) και τα ανεξόφλητα γραμμάτια στους κυβερνητικούς βο(υ)λευτάδες και παράγοντες, διαχωριστικές, μπλε, κόκκινες και ροζ γραμμές και Κυβέρνηση που θέλει να ξαναγίνει Κυβέρνηση μετά από την κομματική μετάλλαξή της.

Και τα προγράμματα; Ποια προγράμματα…. Αυτά που κάποτε περιμέναμε μια τετραετία να διαβάσουμε να κρίνουμε, να συγκρίνουμε και να αποφασίσουμε; 

Ξεχάστε τα αυτά. Δεν έχουμε χρόνο, μας πιέζουν οι απ έξω. Εκλογές Fast Track ή ψεκάστε, σκουπίστε μας τελειώσατε.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.