Επίκαιρα

Ελονοσία στη Βοιωτία. Συνάντηση ενημέρωσης, μέτρα προφύλαξης

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, σας προσκαλούν σε συνάντηση ενημέρωσης με θέμα:

«Ελονοσία:μαθαίνω και προφυλάσσομαι»

την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Λεύκτρων.

Σημειώνουμε οτι σε σχετική ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ – Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων – δεκάδες περιοχές έξι νομών της χώρας έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές που επηρεάζονται από την ελονοσία με βάση τα κρούσματα με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης που διαγνώστηκαν το 2017 και όσα καταγράφηκαν το 2016. Σε αυτές μάλιστα το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) λαμβάνει ειδικά μέτρα για την ασφάλεια του αίματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και οι περιοχές του Νομού Βοιωτίας που να σημειώσουμε είναι και οι μοναδικές στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Νομός Βοιωτίας

  • Από τη Δημοτική Ενότητα Πλαταιών, Δήμου Θηβαίων: Καπαρέλι, Λεύκτρα, Μελισσοχώρι.
  • Από τη Δημοτική Ενότητα Θίσβης, Δήμου Θηβαίων: Ελλοπία.
  • Από τη Δημοτική Ενότητα Θεσπιαίων, Δήμου Αλιάρτου: Λεοντάρι, Θεσπιές.

Ενημέρωση του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων σχετικά με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με την οποία οι Τ.Κ. Λεονταρίου και Θεσπιέων του δήμου μας χαρακτηρίζονται ως επηρεαζόμενες περιοχές για ελονοσία.
Ανακοινώνουμε στους δημότες μας τα παρακάτω:

• κατόπιν άμεσης επικοινωνίας του δημάρχου με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα στα συγκεκριμένα χωριά του δήμου μας.

• Υπήρξε κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή και εκτός του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

• Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της περίπτωσης, τίθεται σε παρακολούθηση η περιοχή 6 χλμ περιμετρικά της περιοχής που εκδηλώθηκε το κρούσμα.

• Στην περιοχή παρακολούθησης λαμβάνονται μέτρα προστασίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, την περιφέρεια και το δήμο.

Παρακαλούμε και τους δημότες μας να λαμβάνουν τα ατομικά μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.