Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
96

Ευθύνες σε Δήμο Λιβαδειάς και ΠΕ Βοιωτίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από τη Λαϊκή Συσπείρωση

< 3 λεπτά
12.01.17 • 19:19
#Tags:

Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις και τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν, ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις του Δήμου Λιβαδειάς σε υποδομές και προσωπικό για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, τα οποία μάλιστα είχαν προβλεφθεί.

Οι κάτοικοι της Λιβαδειάς και σχεδόν όλων των χωριών, βίωσαν και συνεχίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις να βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία. Δρόμοι παγωμένοι, χωρίς να έχουν καθαριστεί έγκαιρα, ελλείψεις σε αλάτι, ολόκληρες γειτονιές αποκλεισμένες, πολλά από τα προαύλια των σχολείων, ακόμα και σήμερα που λειτουργούν, δεν έχουν καθαριστεί, ενώ η πρόσβαση των μαθητών σε αυτά γίνεται μέσω δρόμων που θυμίζουν παγοδρόμια.

Συνολικά, ο απολογισμός ανέδειξε την έλλειψη θωράκισης του Δήμου μας και ετοιμότητας των μηχανισμών του, όπως και των αντίστοιχων μηχανισμών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, αλλά και του σχεδόν απόντος κρατικού μηχανισμού, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Δημάρχου κυρίας Πούλου και της Αντιπεριφερειάρχη κυρίας Παπαθωμά. Και να σκεφτεί κανείς ότι η περιοχή μας δεν βρέθηκε και «στο μάτι του κυκλώνα» της πρόσφατης κακοκαιρίας. Γι’ αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένα τα παράπονα, οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των δημοτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους.

Αντίθετα, εντελώς αδικαιολόγητη είναι η δημοτική αρχή της κυρίας Πούλου, που εν μέσω της κακοκαιρίας και ενώ οι ελλείψεις ήταν οφθαλμοφανείς και βοούσαν, εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου για να ωραιοποιήσει την κατάσταση και να διαφημίσει τη δήθεν ετοιμότητά της, υποτιμώντας την έκταση των προβλημάτων, αλλά και τη νοημοσύνη του λαού.

Να θυμίσουμε όμως ότι για τις κρίσιμες υποδομές θωράκισης του Δήμου, οι δημότες χαρατσώνονται, όχι μόνο από την κρατική φορολόγηση, αλλά και από τα μεγάλα ανταποδοτικά τέλη και φόρους που ο Δήμος του επιβάλλει, όπως έκανε και με τον πρόσφατο ετήσιο προϋπολογισμό του.

Για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων, που προκύπτουν από φυσικά ή καιρικά φαινόμενα, χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία, ετοιμότητα και οργάνωση, αλλά και ενίσχυση των υποδομών ολόκληρου του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας. Απαιτείται το ζήτημα αυτό να βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης, ώστε να μπει σε προτεραιότητα η θωράκιση της πόλης και των χωριών.

Τα ζητήματα αυτά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε.

Ο λαός πρέπει όχι μόνο να βγάλει τα σχετικά συμπεράσματά του και να καταλογίσει τις ευθύνες, αλλά και να επιβάλει με τον αγώνα του, την αναγκαιότητα λύσεων για τη θωράκιση του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, άμεσα να γίνει η καταγραφή και η αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Νώντας Κοτσικώνας

Πέτρος Αρκουμάνης

Νίκος Μπράλιος

Κώστας Αίσωπος

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle