Απόψεις

Ευχαριστώ

Είναι πια γεγονός και με επίσημη ανακοίνωση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου, του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού. Επιτέλους θα αρχίσουν οι εργασίες και με την ολοκλήρωσή του αλλάζει το τοπίο όχι μόνο στον στενό χώρο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας και της παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς.

Άνθρωποι οι οποίοι πίστεψαν, πάλεψαν, μόχθησαν και μοχθούν θα πρέπει να νιώθουν ικανοποίηση όσο υπάρχει κινητικότητα για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση.

KΗ προσφορά στον τόπο μας από οποιονδήποτε θα ΠΡΕΠΕΙ να είναι καλοδεχούμενη και να επαινείται, όχι να σπιλώνονται συνειδήσεις, προσωπικότητες και να εφευρίσκονται  σκοπιμότητες πίσω από κάθε ενέργεια.

Ναι υπάρχει κι αυτή η πλευρά. Να προσφέρεις στον τόπο σου χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Αυτό δεν μπορούν πολλοί, μα πάρα πολλοί, να το χωνέψουν.

Εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά,  το βιώσαμε και το βιώνουμε άλλωστε…

Ο Ορχομενός δεν χρωστάει σε κανέναν. Εμείς του χρωστάμε πολλά και πρέπει σιγά-σιγά ο καθένας μας να εξοφλεί αυτό το χρέος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όπως μας είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, το έργο θα ολοκληρωθεί το 2020. Είναι πολύ κοντά αυτός ο ορίζοντας και ελπίζουμε ότι έτσι θα γίνει.

Διαβάστε την συνέντευξη για το τι θα γίνει, πότε θα ολοκληρωθεί, την χρηματοδότηση τα έργα και άλλα πολλά 

Το μεγαλόπνοο αυτό έργο θα αλλάξει το κέντρο βάρους των προτεραιοτήτων στον πόλη μας και θα πρέπει να αρχίσει, (σ.σ. θα έπρεπε ίσως να έχει αρχίσει), ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα από τις τοπικές αρχές.

Για τέτοιου είδους έργα υπάρχει ένα τρίγωνο που αν δεν λάβεις υπόψη δεν θα μπορεί να σταθεί.

1.Να μπορέσεις να εντάξεις το έργο σε κάποιο πρόγραμμα,

2.Να χρηματοδοτηθεί και να αρχίσουν τα έργα και

3.Αξιοποίηση και συντήρηση.

Όπως γίνεται αντιληπτό η περίπτωση 3 (αξιοποίηση-συντήρηση) είναι και η δυσκολότερη.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε αυτούς που δούλεψαν και δουλεύουν για το μεγαλόπνοο αυτό έργο στον τόπο μας.

Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε ευχαριστώ, ας είμαστε μεγαλόψυχοι, η μιζέρια είναι στείρα και αδιέξοδος… 

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.