Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
326

Η αδιαφορία σκοτώνει την ΑΕ Ορχομενού για 20.000€

< 13 λεπτά
19.07.15 • 18:49
#Tags:

Η αδιαφορία σκοτώνει την ΑΕ Ορχομενού για 20.000€

Η ιστορική και άλλοτε κραταιά Αθλητική Ένωση Ορχομενού παρά την ένδοξη ιστορία της τα τελευταία χρόνια παραπαίει και κατρακυλά όλο και πιο βαθιά στη λήθη, την ανυπαρξία και την ανυποληψία.

Φέτος που συμπληρώνει 70 χρόνια από τη ίδρυσή της και θα περίμενε κανείς όλα να κινούνται σε γιορταστικό κλίμα, να υπάρξει σύμπνοια και ουσιαστική βοήθεια από όλους, δυστυχώς η αδιαφορία την σκοτώνει.
Υποβιβάστηκε την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 και την νέα αγωνιστική περίοδο 2015-2016 θα αγωνίζεται στη Β κατηγορία της Βοιωτίας.

Η νέα Διοίκηση με Πρόεδρο τον παλιό ποδοσφαιριστή της ομάδας και μέχρι πρότινος πρόεδρο των παλαιμάχων, Διονύση Φαραντόπουλο, σε πείσμα όλων και των καταστάσεων που έχουν ενσκήψει στη χώρα, μπαίνουν μπροστά για τη σωτηρία της ομάδας.

14α«Χρειαζόμαστε 20.000€ για την νέα σεζόν ελπίζουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος και ο Δήμος. Θα κάνουμε πρωταθλητισμό φέτος και θα ανεβάσουμε την ομάδα. Έχουμε ιερό χρέος για τις ακαδημίες μας, για τα 150 παιδιά που έρχονται στο γήπεδο και γυμνάζονται, βγάζουμε ταλέντα που θα πλαισιώσουν την ομάδα και σε αυτό στηριζόμαστε και ελπίζουμε. Όλο το ΔΣ συνεργάζεται άψογα και έχει ένα στόχο, την άνοδο της ομάδας».

Είναι τα λόγια ενός ανθρώπου που έχει "φάει" τα γήπεδα με το κουτάλι, έχει "καταπιεί" αμέτρητα χιλιόμετρα και έχει βοηθήσει την ομάδα όσο λίγοι σε αυτό το τόπο.
Δεν τα παρατάει, είναι μαχητής και ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
Μετά από το υποβιβασμό πολλοί εγκατέλειψαν τη προσπάθεια, παράγοντες, φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές. Όμως ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πονάνε…

Πλήρης αδιαφορία 

Συναντήσαμε τον παλαίμαχο και πρόεδρο πια της ΑΕΟ Διονύση Φαραντόπουλο και συζητήσαμε για την αγαπημένη ομάδα και τα προβλήματά της.

Κύριε Φαραντόπουλε, η ΑΕ Ορχομενού δεν τα κατάφερε την τελευταία αγνωστική περίοδο και υποβιβάστηκε. Εσείς αναλάβατε τα ηνία της ομάδας.
Ναι σαν πρόεδρος με την ΑΕΟ ασχολούμαι Διοικητικά για πρώτη χρονιά

ΑΕΟΤα προηγούμενα χρόνια;
Ασχολήθηκα με τους παλαίμαχους δύο χρόνια.

Η ασχολία σας με τους παλαιμάχους λοιπόν σας ικανοποιούσε ιδιαίτερα. Αυτό μήπως ήταν ένα σκαλοπάτι για να ασχοληθείτε με τα διοικητικά της ΑΕΟ;
Όχι βέβαια, το σκαλοπάτι ήταν ότι η ομάδα πήγαινε για διάλυση. Δεν θα υπήρχε η ΑΕΟ, δεν ενδιαφερόταν κανένας για το πρόβλημα αυτό και δυστυχώς ακόμη μέχρι τώρα που μιλάμε κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Δηλαδή ακόμη και τώρα είμαστε στο σημείο μηδέν;
Ασφαλώς, σας λέω με μεγάλη μου λύπη δεν ενδιαφέρεται κανένας.

Δηλαδή αν εσείς τα παρατήσετε;
Θα διαλυθεί η ομάδα. Απλά είναι τα πράγματα. Και λυπάμαι πάρα πολύ για τα μικρά παιδιά, για τις ακαδημίες μας που χτίσαμε με πολύ κόπο. Έχουμε περίπου 150 παιδιά και τρεις προπονητές που ασχολούνται με το μέλλον της ομάδας. Αλλά σας ξαναλέω δυστυχώς δεν νοιάζει κανένα αν αύριο το πρωί διαλυθούν όλα αυτά.

Τα οικονομικά

Είναι κυρίως οικονομικό το πρόβλημα;
Δεν θέλω να το πιστεύω. Είναι ελάχιστα αυτά που απαιτούνται και δεν νομίζω αυτά τα ελάχιστα χρήματα να μη τα διαθέτεις για το παιδί σου ή για το Σύλλογο όταν είσαι φίλαθλος, φορέας, επαγγελματίας, Δήμος κλπ Πάντως δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι οικονομικό το θέμα. Είναι αδιαφορία και διακρίνω μια άρνηση λες και δεν θέλουν να γίνει τίποτα σε αυτόν τον τόπο.

Ακαδημίες 1αΊσως και η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει…
Δηλαδή 1€ δεν περισσεύει; Αν βάλουμε όλοι έστω από ένα ευρώ μαζεύονται αρκετά…

Πόσα χρήματα απαιτούνται για μια αγωνιστική χρονιά συνολικά;
Δεν ξεπερνά τα 20.000€.

Για το πρωτάθλημα, τις ακαδημίες, υποδομές, υλικό κλπ;
Ναι για τα πάντα και χωρίς η ομάδα δεν χρωστάει την νοικοκυρέψαμε μέσα σε αυτή τη χρονιά, πληρώσαμε κάποια χρέη που είχε και τώρα η ομάδα δεν χρωστάει τίποτα. Ο,τι παραστατικό υπήρχε εξοφλήθηκε.

Όμως αυτή την αγωνιστική χρονιά η ομάδα δεν πήγε καλά, υποβιβάστηκε.
Ναι ήταν δύσκολα. Ξεκινήσαμε 20 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα ήταν υπό διάλυση, μαζέψαμε ο,τι είχε απομείνει από ποδοσφαιριστές, προπονητή είχαμε τον Θύμιο Δέδε έναν δικό μας άνθρωπο, ο οποίος προσπάθησε πάρα πολύ. Αλλά δυστυχώς ακόμη και οι ποδοσφαιριστές δεν έδειξαν το ανάλογο πάθος για την ομάδα. Δεν δούλεψαν όσο και όπως έπρεπε. Κάναμε την προσπάθειά μας αλλά δεν τα καταφέραμε.

Στόχος η άνοδος

Τώρα τι γίνεται;
Ρίξαμε το βάρος στις ακαδημίες να βγάλουμε νέους παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας. Θα ανέβουν από το εφηβικό στη φετινή ομάδα περίπου τέσσερις, κρατήσαμε κάποιους από την περσινή ομάδα, θα έρθουν και μερικοί νέοι και πιστεύω ότι η ομάδα φέτος θα ανέβει.

Ποιος θα είναι προπονητής;
Ο Σπύρος Γκουλής που ήρθε στη μέση της περσινής περιόδου και θα συνεχίσει και φέτος. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε σωστά και η ομάδα θα ανέβει. Ξεκινάμε προετοιμασία τέλος Αυγούστου.

Είναι δύσκολη η κατηγορία;
Δεν υποτιμώ τους αντιπάλους αλλά δεν θα δυσκολευτούμε φέτος εκτός από μίια δύο ομάδες.

Εγκατελειμένο το στάδιο

Υλικοτεχνική υποδομή έχουμε; Το γήπεδο πληροί τις προδιαγραφές;
Έχουμε προβλήματα. Κλέβουν τα καλώδια από το φωτισμό, μόλις τα έφτιαξε ο Δήμος τα έκλεψαν. Εκκρεμεί βέβαια Γηπεδο ΑΕΟ 1και η απόφαση αν θα βγει το στάδιο κατάλληλο. Γίνονται διάφορες καταστροφές και αφαιρούνται υλικά που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια και τη λειτουργία του σταδίου.

Δεν έχει φύλακα το στάδιο;
Όχι. Εμείς όσο μπορούμε το προσέχουμε και το φροντίζουμε αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν μπορούμε και να το φυλάμε. Έχει συναγερμό και ξέρετε χτυπάει σε μένα, εγώ θα πρέπει να τρέξω να δω τι συμβαίνει ή να ειδοποιήσω αρμοδίως.

Το συντηρούν σαν εγκατάσταση, ο αγωνιστικός και ο περιβάλλοντας χώρος;
Όχι ποιος να το φροντίσει; Εμείς κόβουμε τα χόρτα και το φροντίζουμε. Αντικαθιστούμε ότι έχει καταστραφεί, τα υδραυλικά κλπ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται. Να σας πω το τελευταίο. Μπήκαν στις τουαλέτες και ξήλωσαν τις σωληνώσεις που είναι χάλκινες για να τις πουλήσουν, κατέστρεψαν τα μπάνια, πλημυρίσαμε, τι να σας λέω…

Καμία βοήθεια από το Δήμο

Δηλαδή ο Δήμος δεν συμμετέχει σε τίποτα τελικά δεν μπορεί να βοηθήσει;
Θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν γίνεται.

Γηπεδο ΑΕΟΞέφραγο αμπέλι δηλαδή;
Έτσι ακριβώς.

Δεν βοηθά έτσι ο Δήμος, μήπως σας βοηθά οικονομικά;
Όχι, φέτος πήγαμε δύο φορές στο Δήμο εγώ προσωπικά και μέλη του ΔΣ. Μας υποσχέθηκε ο Δήμαρχος ότι θα μας βοηθήσει. Στηριχτήκαμε σε αυτή τη βοήθεια. Παλιότερα είχαμε κέρδος περίπου 5.000 ευρώ από τις μετακινήσεις που γίνονταν με το λεωφορείο του Δήμου. Φέτος μας είπαν ότι ήταν παράνομη η μετακίνηση με το λεωφορείο, αυτό σταμάτησε και δικαίως βέβαια εμείς δεν ζητάμε να παρανομήσει. Μπορούσαν όμως να βρεθούν άλλοι τρόποι. Ας πούμε ότι θα μπορούσε να μας καλύψει το κόστος μετακίνησης που αντιστοιχούσε στο ποσό αυτό.
Τελικά δεν πήραμε τίποτα από τις δύο αυτές επισκέψεις και μας έλεγε ότι θα στηρίξει την προσπάθειά μας.

Τώρα έρχεται η νέα αγωνιστική, θα ζητήσετε τη στήριξη του Δήμου.
Θα το σκεφτούμε αν θα πρέπει να πάμε και ξέρετε το θεωρώ κοροϊδία. Δεν μας είπε ποτέ ότι δεν μπορεί και αυτό θα ήταν σεβαστό θα το δεχόμασταν. Δεν είναι κακό να μη μπορέσεις να βοηθήσεις, κακό είναι να περιμένουμε ακόμη τη βοήθεια.

Δηλαδή αδιαφορία…
Πλήρης αδιαφορία από το Δήμο, εκτός από έναν.

Ποιός ήταν μπορείτε να μας πείτε;
Ναι ο αντιδήμαρχος Νταβαλούμης. Μας βοήθησε και οικονομικά και ηθικά ιδιωτικά όχι σαν Δήμος.

Τα 70χρονα

Τελικά για φέτος έχετε εξασφαλίσει τις 20.000€;
Όχι ξεκινάμε από το μηδέν, θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε. Θα βάλουμε το χέρι στη τσέπη μας και πιστεύω οι Ακαδημίες3φίλαθλοι και οι επαγγελματίες του Ορχομενού να μας βοηθήσουν. Κάνουμε μια καινούργια αρχή και φέτος θα κάνουμε πρωταθλητισμό πάμε για άνοδο.

Τι θέλετε να πείτε στους Ορχομένιους;
Να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει ο κόσμος του Ορχομενού και βέβαια πάντα περιμένουμε τη βοήθεια του Δήμου. Αν είναι δυνατόν να μη προσδοκούμε από το Δήμο. Και θέλουμε και επιδιώκουμε τη βοήθειά του.

Στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου υπάρχουν εταιρείες που ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Έχετε κάνει κάποιες κινήσεις;
Όχι δεν έχουμε ούτε την εμπειρία ούτε τον τρόπο αλλά ούτε και τις προσβάσεις. Μακάρι να βρίσκαμε χρηματοδότες. Υπάρχουν βέβαια κάποιες μικρότερες εταιρείες που μας βοήθησαν και ευελπιστώ και φέτος.

Κύριε Φαραντόπουλε, φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΟ σκέφτεστε να κάνετε κάποιες εκδηλώσεις;
Σκεφτήκαμε να κάνουμε εκδηλώσεις αλλά οι καταστάσεις που επικρατούν στη χώρα δεν μας το επιτρέπουν. Είχαμε σκεφτεί να κάνουμε μια μεγάλη συναυλία στο γήπεδο αλλά σας είπα οι καταστάσεις δεν μας το επιτρέπουν. Θα εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις και ίσως μπορέσουμε να κάμνουμε κάτι για αυτή την επέτειο της ένδοξης ΑΕΟ.

Παλαίμαχοι ΑΕΟ 2 χρόνια αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς

Δεν ήταν δυνατόν να μη βάλουμε στη κουβέντα μας με τον Πρόεδρο της ΑΕΟ Διονύση Φαραντόπουλο και την δραστηριότητα των παλαιμάχων

Κύριε Φαραντόπουλε, πως ήταν η ενασχόλησή σας με τους παλαιμάχους;
Ήταν δύο θαυμάσια χρόνια.

 ΑΦΙΣΑ ΑΕΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΗ δραστηριότητά σας με τους παλαίμαχους εκτός από την αθλητική δραστηριότητα είχε και άλλες πλευρές;
Ασφαλώς, κάναμε φιλικούς αγώνες με άλλους συλλόγους και τα έσοδα τα διαθέταμε όπου υπήρχε πρόβλημα. Διαθέσαμε αυτά τα έσοδα για να βάλουμε πετρέλαιο σε σχολεία του Ορχομενού, το Πάσχα δίναμε οικονομική ενίσχυση για να αγοράσουν τα αρνιά τους όσοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Επίσης ενισχύαμε με είδη διατροφής αρκετούς συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη.

Με ποιες ομάδες δώσατε τέτοιους φιλανθρωπικούς αγώνες;
Με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο, την ομάδα των ηθοποιών και άλλες.

Αποκομίσατε έσοδα για τί ποσά μιλάμε;
Συνολικά συγκεντρώσαμε 30.000€. Αγοράσαμε φωτοτυπικό για το σχολείο που δεν είχε, φτιάξαμε τις τουαλέτες στον παιδικό σταθμό που είχαν ήταν σπασμένες, πληρώσαμε το πετρέλαιο σε άλλα και διάφορες άλλες ενισχύσεις. Όπου μπορούσαμε όταν μας το ζητούσαν βοηθούσαμε.

Αυτές δεν είναι παρεμβάσεις του Δήμου, του Κράτους; Εσείς γιατί ασχοληθήκατε;
Γιατί μας το ζητούσε ο κόσμος. Προσπαθήσαμε μέσα από τον αθλητισμό να δώσουμε και μια κοινωνική διάσταση. Έτσι όταν κάναμε έναν αγώνα αποφασίζαμε να δώσουμε τα έσοδα για να λυθούν έστω και προσωρινά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο τόπος μας.

Ναι αλλά μήπως έτσι υποκαταστήσατε ή καπελώσατε να το πω έτσι κάποιους φορείς του τόπου;
Κάθε άλλο, δεν υπήρχε λόγος. Το κάναμε γιατί μας άρεσε και θέλαμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Δεν είχαμε κανένα συμφέρον ούτε πολιτικό ούτε προσωπικό. Σε κάθε αγώνα πληρώναμε από την τσέπη μας.

Εκτιμήθηκε η προσφορά σας;
Όχι από όλους. Ακούσαμε διάφορα..

Όπως;
Ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς δωρεές και να κάνουμε τέτοιες φιλανθρωπικές κινήσεις…

Γιατί, δεν τους εξηγήσατε;;
Μας είπαν ότι υπάρχει ο Δήμος, το κράτος να κάνει τέτοια έργα… Ήταν όμως ελάχιστοι αυτοί που μας έλεγαν τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω το γιατί, για πολιτικούς, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, δεν ξέρω, ίσως και από άγνοια. Εμείς όμως παραμερίσαμε όλα αυτά και συνεχίσαμε. Ο περισσότερος κόσμος μας αγκάλιασε και ο Δήμος μας στήριξε.

Υπάρχουν και άλλοι Σύλλογοι που έχουν αντίστοιχες δραστηριότητες και δίνουν τα έσοδά τους γιατί να κατηγορήσουν εσάς;
Σας είπα δεν ξέρω, ίσως επειδή ασχοληθήκαμε με τα σχολεία, την κοινωνία…

Υπήρξε σύμπνοια και στήριξη από τα μέλη του ΔΣ;
Ναι ήμασταν 30 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και παίζαμε και συμμετείχαμε στα πάντα. Υπήρχε αλληλεγγύη και πολλές φορές βάζαμε και χρήματα από την τσέπη μας για να καλύψουμε διάφορα έξοδα.

Αυτή σας η ενασχόληση με τους παλαίμαχους τι σας άφησε;
Είναι το πιο ευχάριστο πράγμα που έχω κάνει, με ικανοποιούσε, βοηθούσα κόσμο. Επίσης μέσα από αυτούς τους αγώνες έβρισκα παλιούς συμπαίκτες και αντιπάλους από διάφορες ομάδες που είχα παίξει στο παρελθόν. Άλλους είχα να τους δω χρόνια, άλλους πιο πρόσφατα.

Μπάμπης Ζαννιάς

Φωτογραφίες asopichos.gr, Ακαδημίες ΑΕΟ, Παλαίμαχοι ΑΕΟ 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle