Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
425

Η Αστυνομία κοντά στον πολίτη

< 4 λεπτά
13.06.16 • 17:13
#Tags:

 

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, εγκαινίασε προχθές (11-06-2016) το βράδυ, το Πληροφοριακό Κέντρο (περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και ειδικότερα στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

Φέτος μάλιστα και για πρώτη φορά στο Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει τοποθετηθεί τεχνητός ασφαλτοτάπητας στον οποίο τα παιδιά, με την βοήθεια έμπειρων και εκπαιδευμένων τροχονόμων, θα μπορούν να ενημερώνονται πρακτικά σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Παράλληλα, με την προβολή βίντεο με τις δράσεις αστυνομικών Υπηρεσιών, οι πολίτες θα ενημερώνονται για το έργο που επιτελεί συνολικά η Ελληνική Αστυνομία, κύριο μέλημα του οποίου αποτελεί φυσικά η προστασία και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Περίπτερο ΕΛ ΑΣ εκθεση Λαμίας

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρουσιάζονται νέες μορφές δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στη θεμελίωση της σχέσης της Ελληνικής Αστυνομίας με τους πολίτες, όπως οι θεσμοί των «Κινητών Αστυνομικών Μονάδων» και του «Αστυνομικού της Γειτονιάς».

Στο Πληροφοριακό Κέντρο θα βρίσκονται καθημερινά αστυνομικοί, οι οποίοι θα είναι στην διάθεση των πολιτών για να συζητήσουν μαζί τους, να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους και να τους ενημερώσουν για τις προαναφερόμενες δράσεις.

Επίσης την ερχόμενη Παρασκευή (17-06-2016) το βράδυ, η Ελληνική Αστυνομία, σε μία συμβολική χειρονομία, θα προσφέρει ένα παιδικό ποδήλατο, μετά από διεξαγωγή κλήρωσης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, δηλώνει τα εξής:

«Θα ήθελα καταρχάς να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Εκθεσιακού Κέντρου κ. Γεώργιο ΛΑΜΠΡΟΥ, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο ΚΑΡΑΙΣΚΟ, τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, την Φθιωτική Αναπτυξιακή και το Εμπορικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθεί η φετινή 50η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Φέτος η Έκθεση έχει αναμφισβήτητα ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Συμπληρώνει πενήντα χρόνια ζωής. Μισό αιώνα παρουσίας και προσφοράς. Είναι ένα ορόσημο, όχι μόνο χρονικά αλλά κυρίως σημειολογικά.

Είναι ένα σημείο αναφοράς, που καταδεικνύει ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε, η Έκθεση έχει καταξιωθεί ως ένας θεσμός που αποτελεί σημαντικό πόλο και μοχλό ανάπτυξης.

Η συμμετοχή των εκθετών και η ανταπόκριση του κόσμου, που επισκέπτεται, κατά χιλιάδες, την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας κάθε χρόνο, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη διάσταση αυτή.

Από την πλευρά μας, ως Ελληνική Αστυνομία, δίνουμε και φέτος το δικό μας «παρών» στην Πανελλήνια αυτή

Περίπτερο ΕΛ ΑΣ εκθεση Λαμίας 1

Έκθεση. Στο χώρο της Έκθεσης λειτουργεί το Πληροφοριακό μας Κέντρο (Περίπτερο), όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία.

Για μας αποτελεί ξεχωριστή τιμή να επισκεφτούν το Πληροφοριακό μας Κέντρο όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που εργάστηκαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσει και φέτος το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι η συμμέτοχη μας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας δεν έχει τυπικό ή εθιμικό χαρακτήρα. Η παρουσία μας εδώ δηλώνει ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην κοινωνία, προστατεύοντας και υπηρετώντας τους πολίτες. Αυτό είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο και η έννοια της συμμέτοχής μας».

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, καλεί τους πολίτες να επισκεφτούν το Πληροφοριακό Κέντρο (περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και να λάβουν γνώση για τις αστυνομικές δράσεις που αναπτύσσονται, ενώ συνάμα θα διανέμεται σε αυτούς σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle