Πολιτισμός

Η «Ελένη» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο Χαιρώνειας

Η «Ελένη» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο Χαιρώνειας

Υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, το ερχόμενο Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00 στο Αρχαίο Θέατρο Χαιρώνειας θα παρουσιαστεί η τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη» από το Θέατρο Κνωσός με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η τραγωδία «Ελένη» είναι μια αντιπολεμική τραγωδία, πεδίο θεατρικής έρευνας και συζήτησης σχετικά με την αλήθεια και την πλάνη, το πραγματικό και το φανταστικό, το ατομικό και το κοινωνικό, το οικονομικό και το πολιτικό συμφέρον.

Με πολύ σεβασμό στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και στα συνθετικά στοιχεία της τροφωνεια θεατροαρχαίας ελληνικής τραγωδίας, το Θέατρο Κνωσός – Εν Θεάτρω Έκφρασις καταβάλλει μια προσπάθεια ανασύνθεσης του έργου «Ελένη» με όλα τα εφόδια της αρχαίας ελληνικής παράδοσης από την εποχή ακόμα των Ομηρικών επών έως σήμερα.

Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και Μουσικών Οργάνων και το μουσικό ερευνητή Μιχάλη Καραβασίλη − «Απολλώνιο», επιχειρείται να παρουσιαστεί, με σύγχρονη αντίληψη, μια εκδοχή του αρχαίου τραγικού δρωμένου, με μουσικό αυτοσχεδιασμό την ώρα της παράστασης σε πραγματικό χρόνο, κατά τα πρότυπα της Ομηρικής και της Δραματικής ποιητικής παράδοσης και την παραγωγή πρωτογενούς ήχου της Συμπαντικής Αρμονίας.

Οι συντελεστές
Μετάφραση: Τάσος Λέρτας, Σκηνοθεσία: Λάμπρος Τσάγκας, Μουσική: Απολλώνιος, Σκηνικά- Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη, Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης, Μαρίτα Βλασοπούλου, Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δανάη Καλαχώρα, Ηλίας Γκογιάνος, Κωνσταντίνος Ζημιανίτης, Βασίλης Ζαϊφίδης, Μαρίτα Βλασοπούλου, Λάμπρος Τσάγκας, Γιάννης Σταματίου, Ντομένικα Ρέγγου, Κωνσταντίνος Ζημιανίτης, Βούλα Κώστα, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Ελισάβετ Μπούρα, Δανάη Παπουτσή.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.