Απόψεις

Η νίκη Μητσοτάκη

Η νίκη Μητσοτάκη

Οι άξονες για την νέα Μητσοτακική εποχή στη κεντροδεξιά παράταξη είναι ουσιαστικά:

Η ανανέωση, το ευρωπαϊκό προφίλ και η συσπείρωση του Κέντρου.

Η ανανέωση που θα επιχειρήσει ο κ Μητσοτάκης στη ΝΔ είναι σίγουρο ότι θα ακουμπήσει όλο το κεντρώο πολιτικό φάσμα στο πλαίσιο του τέλους των μετά μεταπολιτευτικών αρχηγών.

Το νεαρό της ηλικίας του ενισχύει και εμπνέει τους νεαρούς ψηφοφόρους για να τον ακολουθήσουν και να καταφέρει να απαγκιστρωθεί από το «Μητσοτακέϊκο». Αυτό αποδείχτηκε όταν στον β γύρο «έπεισε» και πήγαν μαζί του οι λεγόμενοι ανανεωτές.

Κυριακος ΜητσοτάκηςΔεν έκρυψε την προσήλωσή του στην Ευρώπη κάτι που οι ψηφοφόροι το αναγνώρισαν δίνοντας το στίγμα ενός πολιτικού ευρωπαϊκής νοοτροπίας που ξεφεύγει από τα στενά κομματικά όρια της ΝΔ και έτσι μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις και του κέντρου.

Οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι το κέντρου που επιθυμούν μια ομαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρώπης βλέπουν με καλό μάτι την περίπτωση Κυριάκου.

Όσοι είχαν διαφωνήσει με τον εναγκαλισμό της παράταξης της ΝΔ με την ακροδεξιά βρήκαν στέγη σε κόμματα του μετριοπαθούς κέντρου τα οποία μεταλλάχθηκαν με τις εξελίξεις, τα μνημόνια και τις νίκες του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια υπάρχει ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία θεωρεί ότι η εισροή κεντρώων μπορεί να κλυδωνίσει τον ιδεολογικό προσανατολισμό.

Η αποφασιστικότητα, τα πρόσωπα-κλειδιά του προέδρου, η μετωπική σύγκρουση με τον Τσίπρα θα δώσουν το στίγμα του 8ου εκλεγμένου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο έκτακτο συνέδριο που πιθανώς θα γίνει τον Φεβρουάριο όπου θα καθοριστεί η ιδεολογική ταυτότητα και θα εκλεγούν τα κομματικά όργανα και ο γραμματέας κάτι που θα σημάνει τη νέα αρχή της Νέας Δημοκρατίας.

Have your say