Αθλητικά

Η Ολυμπιακή Φλόγα «φώτισε» και τη Λιβαδειά . ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζεστή υποδοχή επιφύλαξε η πρωτεύουσα της Βοιωτίας, η Λιβαδειά, στην Ολυμπιακή Φλόγα η οποία προερχόμενη τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου από τους Δελφούς όπου διανυκτέρευσε και την Αράχωβα κατέληξε στην Ακρόπολη όπου θα διανυκτερεύσει και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου θα παραδοθεί στους διοργανωτές της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας η οποία θα διεξαχθεί στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της επαρχίας Γκάνγουον της Νότιας Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018.

Στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη από νωρίς το πρωί είχαν καταφθάσει μαθητές σχολείων της Λιβαδειάς κια πολίτες κάθε ηλικίας που υποδέχθηκαν το Ολυμπιακό Σύμβολο με θαυμασμό και χειροκροτήματα.

Η Δήμαρχος Λιβαδειάς ως οικοδεσπότης χαιρέτησε την αντιπροσωπεία της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Νοτιοκορετών και στη συνέχεια παρέδωσε και παρέλαβε αναμνηστικά δώρα από τον επικεφαλής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη και τον Νοτιοκορεάτη εκπρόσωπο της διοργάνωσης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης της Λιβαδειάς.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Λιβαδειά, περίπου στις 10:35 και τέσσερις λαμπαδηδρόμοι, διακεκριμένοι αθλητές της πόλης την μετέφερουν από την οδό Δελφών  έως την Λ. Αθηνών με ενδιάμεσο σταθμό την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη όπου και θα πραγματοποιήθηκε στις 10:45, η επίσημη τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Λιβαδειά και το άναμμα βωμού με την παρουσία αντιπροσωπειών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων “Pyeongchang 2018”.

Οι Λαμπαδηδρόμοι
Οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα στη Λιβαδειά είναι διακεκριμένοι αθλητές που με τις διακρίσεις τους έχουν χαρίσει στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Πρόκειται για τους αθλητές των Special Olympics, Χρήστο Θηβαίο, Λάμπρο Κόντο και τους πρωταθλητές του στίβου Κώστα Μίγα και Κώστας Ευταξία.

Οι αθλητές των Special Olympics διακρίθηκαν ιδιαίτερα στους Παγκόσμιους  Χειμερινούς Αγώνες στην Αυστρία τον περασμένο με την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στα 4χ100μ χιονορακέτες ενώ επιπλέον χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λάμπρος Κόντος ο οποίος μετά από την 6η θέση στο αγώνισμα των 100 μέτρων Ανδρών ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας 3ος στο αγώνισμα των 400 μέτρων. Ο Χρήστος Θηβαίος πήρε επίσης την 5η και 8η θέση στα αγωνίσματα των 400 και 100 μέτρων αντίστοιχα.

Ο Κώστας Ευταξίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα 4χ400μ. την οποία αποτελούσαν εκτός από τον ίδιο ο Αλέξανδρος Μπαλτσιώτης, Σπύρος Μπενέτος και Γιώργος Κωτσόπουλος.

Ο Κώστας Μίγας είναι πρωταθλητής στις μεγάλες αποστάσεις και στα φυσικά εμπόδια ενώ κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς στα 2.000μ. στιπλ στη κατηγορία Παίδων στην Ανδριανούπολη το 2013.

Το βωμό στην τελετή που θα γίνει στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη θα ανάψει ο Λάμπρος Κόντος ενώ τους λαμπαδηδρόμους στην πορεία που θα ακολουθήσουν εντός της πόλης της Λιβαδειάς θα συνοδεύουν ακόμη τέσσερις αθλητές.

 

Have your say