Επίκαιρα

Θηβαίος και Παπαθωμά επισκέφθηκαν το ταφικό μνημείο στο Προσήλιο

Το πολύ σημαντικό νέο εύρημα στο Προσήλιο του Δήμου Λεβαδέων είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί σήμερα ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος.

Ο κ. Θηβαίος ξεναγήθηκε στο χώρο από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Αλεξάνδρα Χαραμή,  και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις της σπουδαίας ανασκαφής.

Με δήλωσή του ο βουλευτής ανέφερε πως το συγκεκριμένο εύρημα «ένας εκ των μεγαλύτερων μυκηναϊκών τάφων που έχει αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη αναδεικνύει περαιτέρω την ήδη μεγάλη αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά του Νομού Βοιωτίας.»
Ο βουλευτής με αφορμή την επίσκεψή του στο υπό ανασκαφή μνημείο αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρότασή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, για ανάδειξη του άξονα «Θήβα – Δελφοί» ως ισχυρού πόλου αρχαιολογικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης με παγκόσμια εμβέλεια.

Παπαθωμά: Λες και όλη η αρχαιότητα είναι μαζεμένη εδώ 

Το Προσήλιο του Δ. Λεβαδέων , όπου βρίσκεται το νέο αρχαιολογικό εύρημα το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους Μινύες του Ορχομενού (τάφος του Μυκηναϊκού ανακτόρου του Ορχομενού) επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας , Φανή Παπαθωμά.

Μετά από λεπτομερή ενημέρωση από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας , κα Χαραμή , η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Η Π. Ε. Βοιωτίας είναι γεμάτη από αρχαία μνημεία , από αρχαία Ιστορία, λες και όλη η αρχαιότητα να είναι συγκεντρωμένη σε τούτον εδώ τον τόπο.
Τανάγρα – Θήβα – Αλίαρτος – Ορχομενός – Χαιρώνεια , μια ιστορική διαδρομή που σε ταξιδεύει στην Αρχαιότητα.
Σήμερα η Βοιωτία συμπληρώνεται και με την εύρεση του νέου αυτού μνημείου. Κι όσον αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας διαβεβαιώνω ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάδειξή του».

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.