Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
143

Θηβαίος και Παπαθωμά επισκέφθηκαν το ταφικό μνημείο στο Προσήλιο

< 2 λεπτά
18.09.17 • 15:29
#Tags:

Το πολύ σημαντικό νέο εύρημα στο Προσήλιο του Δήμου Λεβαδέων είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί σήμερα ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος.

Ο κ. Θηβαίος ξεναγήθηκε στο χώρο από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Αλεξάνδρα Χαραμή,  και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις της σπουδαίας ανασκαφής.

Με δήλωσή του ο βουλευτής ανέφερε πως το συγκεκριμένο εύρημα «ένας εκ των μεγαλύτερων μυκηναϊκών τάφων που έχει αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη αναδεικνύει περαιτέρω την ήδη μεγάλη αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά του Νομού Βοιωτίας.»
Ο βουλευτής με αφορμή την επίσκεψή του στο υπό ανασκαφή μνημείο αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρότασή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, για ανάδειξη του άξονα «Θήβα – Δελφοί» ως ισχυρού πόλου αρχαιολογικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης με παγκόσμια εμβέλεια.

Παπαθωμά: Λες και όλη η αρχαιότητα είναι μαζεμένη εδώ 

Το Προσήλιο του Δ. Λεβαδέων , όπου βρίσκεται το νέο αρχαιολογικό εύρημα το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους Μινύες του Ορχομενού (τάφος του Μυκηναϊκού ανακτόρου του Ορχομενού) Παπαθωμάεπισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας , Φανή Παπαθωμά.

Μετά από λεπτομερή ενημέρωση από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας , κα Χαραμή , η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Η Π. Ε. Βοιωτίας είναι γεμάτη από αρχαία μνημεία , από αρχαία Ιστορία, λες και όλη η αρχαιότητα να είναι συγκεντρωμένη σε τούτον εδώ τον τόπο.
Τανάγρα – Θήβα – Αλίαρτος – Ορχομενός - Χαιρώνεια , μια ιστορική διαδρομή που σε ταξιδεύει στην Αρχαιότητα.
Σήμερα η Βοιωτία συμπληρώνεται και με την εύρεση του νέου αυτού μνημείου. Κι όσον αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας διαβεβαιώνω ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάδειξή του».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle