Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
104

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ»

< 3 λεπτά
26.01.20 • 12:02
#Tags:

Φωτο EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με τήρηση ενός λεπτού σιγής, για τους όλους τους νεκρούς εργάτες στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρία στην πλατεία Συντάγματος μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων της επιχείρησης, που διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Στο πλευρό των εργαζομένων διαδήλωσαν εργαζόμενοι από σωματεία και φορείς της Στερεάς και της Εύβοιας, αλλά και της Αττικής, που έστειλαν μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης, ενώ η πορεία στη διαδρομή από την Ομόνοια στο Σύνταγμα πύκνωνε όλο και περισσότερο, καθώς έμπαιναν οι προσυγκεντρώσεις από τα σωματεία και τους φορείς της Αττικής.
Η Δήμαρχος Ορχομενού ΒούλαΚαράλη επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου και φορέων της πολης  έδωσαν βροντερό παρών και ένωσαν τη φψνή διαμαρτυρίας τους με το πλήθος των συγκεντροθέντων καθώς και το Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και το Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζακεντέ.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, περιλαμβάνεται η Βουλα Καραλη, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε και έκανε δηλώσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μετά τις ομιλίες της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ακολούθησε η ανάγνωση ψηφίσματος όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Ο Ορυκτός Πλούτος είναι περιουσία του λαού μας.
Απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η μέχρι σήμερα καθετοποιημένη επεξεργασία των νικελιούχων μεταλλευμάτων. Να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, ο παραγωγικός της χαρακτήρας.
Απαιτούμε χρηματοδότηση και με ευθύνη, σχεδιασμό και έλεγχο από το κράτος, τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ, την παραπέρα ανάπτυξη της σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα όπου θα αναπτυχθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας γύρω του.
Απαιτούμε διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, διασφάλιση όλων των κεκτημένων των εργαζομένων μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Απαιτούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας στην εργασία».
Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής μετέβη στη βουλή προκειμένου να επιδώσει το ψήφισμα και να συναντήσει εκπροσώπους των κομμάτων.
Το ψήφισμα πρωτοκολλήθηκε στην Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, προκειμένου να επιδοθεί σε όλα τα κόμματα, και κατόπιν πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αντιπροσωπείες από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.
Οι συναντήσεις ξεκίνησαν από το ΚΚΕ καθώς όπως αναφέρθηκε από τους συνδικαλιστές της αντιπροσωπείας είναι το πρώτο κόμμα «που συμπαραστάθηκε στον αγώνα που κάνουμε και είναι χρέος να συνεχίσουμε μαζί».
Ακόμα από τους εργαζόμενους αναφέρθηκε ότι σε μια τελευταία εξέλιξη «τους στάλθηκε τελεσίγραφο από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη ότι την 1η Φεβρουαρίου η ΔΕΗ θα κλείσει τους διακόπτες του ρεύματος στο εργοστάσιο».
Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ τους εργαζόμενους υποδέχτηκαν οι βουλευτές Γιώργος Μαρίνος ο οποίος είναι και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης επίσης μέλος της ΚΕ.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle