Αθλητικά

Και νέα παράταση εργασιών για το κλειστό Ορχομενού

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Ορχομενού αποφασίστηκε η… άρση διακοπής εργασιών (λες και γινόταν σε κανονικούς ρυθμούς) και η χορήγηση παράτασης για την ολοκλήρωση των έργων του κλειστού Γυμναστηρίου.

Η νέα παράταση είναι 66 ημερών και ορίζεται μέχρι την 20ή Αυγούστου 2017.

Απλά να θυμίσουμε ότι στις 23 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφτηκε το πρωτόκολλο έγκρισης κονδυλίου επισκευής 406.000€, σύμβαση με το υπουργείο Αθλητισμού ενώ στις 13 Ιουλίου 2016 η σύμβαση με τον ανάδοχο «ΕΠΑΚΡΟΝ Α.Ε.» για την κατασκευή του έργου «Επισκευή κλειστού Γυμναστηρίου», Λυκείου Ορχομενού Δήμου Ορχομενού συνολικής δαπάνης 178.265,39€ μετά από έκπτωση 58%!!!.

Από τον Νοέμβρη του 2014 η ιστοσελίδα www.asopichos.gr ασχολήθηκε με το θέμα και το έχει αναγάγει ως ζήτημα πρώτης γραμμής για τον Ορχομενό. Κι αυτό γιατί:

  • Η πόλη του Ορχομενού δεν έχει χώρους άθλησης, στο γήπεδο ποδοσφαίρου οι δημότες δεν έχουν πρόσβαση, οι μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών δεν έχουν χώρους άθλησης το χειμώνα (μια ακόμη αμαρτία το κλειστό του Λυκείου το οποίο ούτε το επισκευάζουν, ούτε το γκρεμίζουν, απλά στέκεται εκεί…) ενώ η έλλειψη κλειστού χώρου οδήγησε στον αφανισμό του μοναδικού αθλητικού συλλόγου – εκτός ποδοσφαίρου – στον Δήμο.

Έστω και με καθυστερήσεις το κλειστό θα παραδοθεί. Το λέμε από την αρχή. Τα χρήματα είναι δεσμευμένα και μετά τις τρεις πιστοποιήσεις-πληρωμές ο εργολάβος πρέπει να επιταχύνει και να παραδώσει το έργο.

Εγείρονται ερωτηματικά

Θα είναι αξιόπιστη η ποιότητα κατασκευής με την τόσο μεγάλη έκπτωση (58%);

Εδώ θα έχει τον πρώτο λόγο η επιτροπή που έχει συσταθεί από το Δήμο για την παρακολούθηση του έργου, τον ποιοτικό έλεγχο και την υπογραφή παραλαβής.

Για την ιστορία δημοσιεύουμε το απόσπασμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού (2 Αυγούστου 2016)

«Συγκροτεί την επιτροπή παραλαβής και ελέγχου ποιότητας υλικών για το έργο « ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ» , η οποία θα αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη :

1.Γρηγόρης Ηλιόπουλος πολ. μηχανικός Π.Ε. (ως μέλος)
Λεμονιά Σταματάκη αρχ. μηχανικός Π.Ε. (ως αναπληρώτρια)
2.Γιώργος Στάμου ηλεκ. μηχανικός (ως μέλος)
Δημήτρης Τζουβελέκης χημ. μηχανικός (ως αναπληρωτής)»

Το δεύτερο ερώτημα το οποίο θα παραμένει μέχρι να αποφασιστεί αλλάξει, είναι γιατί δεν προβλέφτηκε στην μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες  η τοποθέτηση ΠΑΡΚΕ αλλά πλαστικού;

Άποψή μας έστω και τώρα ο Δήμος με διαδικασία εξπρές να τοποθετήσει παρκέ.

Το μετά

Πριν να είναι αργά, πρέπει ήδη να ασχοληθεί ο καθ ύλην αρμόδιος, Δήμος Ορχομενού, να συντάξει πρόγραμμα χρήσης, με αξιοκρατία από τους υφιστάμενους Συλλόγους.

Εννοείται πως προέχει η φύλαξη και συντήρηση του έργου.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ θα καταντήσει το κλειστό ξανά ερείπιο. ΙΔΩΜΕΝ.

Have your say