Τοπικά

Καλές γιορτές με… «10 λεπτά Ορχομενός»

Καλές γιορτές με… «10 λεπτά Ορχομενός»
Με παραδοσιακό και ελληνικό τρόπο δόθηκε η έναρξη της γιορτινής περιόδου στον Ορχομενό. Ένα όμορφο καράβι φτιαγμένο με μεράκι από Ορχομένιους «ερασιτέχνες» τεχνίτες-καλλιτέχνες θα φωτίζει τη γιορτινή περίοδο την κεντρική πλατεία. paidia kai karabaki
Έθιμο πανάρχαιο της ναυτικής πατρίδας μας, το καράβι συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού. Έθιμο που υποχώρησε με το χρόνο, μπροστά σε αυτό του δέντρου, αλλά κανένας δεν δείχνει να το έχει ξεχάσει.
Το ελληνικό παραδοσιακό καραβάκι αποτελεί παράδοση των παλαιών εποχών της χώρας μας, που τα παιδιά με αγάπη, χαρά και δημιουργικό νου κατασκεύαζαν τα παιχνίδια τους. Αποτελούσε, όμως, και ένα είδος τιμής και καλωσορίσματος στους ναυτικούς, που επέστρεφαν από τα ταξίδια τους.
Η τοποθέτηση και το άναμμα των φώτων έγινε την Κυριακή σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι που ενώ τον συντονισμό είχε η δημοτική σύμβουλοςπολιτισμού Κική Καραβαγγέλη η οποία Καραβάκι 4στον χαιρετισμό της τόνισε: ««Η αστείρευτη πηγή δημιουργίας και προσφοράς των Ορχομενίων είναι εδώ και λειτουργείκαινοτόμα και δημιουργικά μπροστά στη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Έχτισε καράβι που αυτό θέλει η παράδοσή μας»
«10 λεπτά Ορχομενός»
Οι εμπνευστές και δημιουργοί του καραβιού που αξίζουν συγχαρητήρια είναι οι Ορχομένιοι Βαγγέλης Παπαλουκάς, Δημήτρης Ταμπρατζής και Ανδρέας Παπασιδέρης.
Το καράβι το βάφτισαν «10 λεπτά Ορχομενός» υπονοώντας να αφιερώσουμε 10 λεπτά από τον χρόνο μας για τη πόλη μας.

Have your say