Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
229

Κατσικονούρης: Ανυπομονώ να δω το "Μάκη" στον Ορχομενό

< 4 λεπτά
21.02.20 • 09:38
#Tags:

Παρουσία του συγγραφέα Β Κατσικονούρη "ο Μάκης" στον Ορχομενό σε σκηνοθεσία της Νίκης Παπαγιαννάκη.

Μεγάλη τιμή για τον τόπο μας η παρουσία του συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη ο οποίος θα έρθει στον Ορχομενό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσει το έργο του "ο Μάκης" από τους "Οιπότες του Θεάτρου" σε σκηνοθεσία της Νίκης Παπαγιαννάκη.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην παράσταση ο συγγραφέας μαςδήλωσε:
"O Μάκης είναι ένα έργο για μία ζωή ανεπίδοτη. Ή μάλλον που επιδόθηκε λάθος. Αλλά και για τη λαχτάρα να ξαναδοθεί. Κι ας πάει στράφι πάλι στο ίδιο λάθος. Καμιά φορά κάτι μένει. Ένα χαμόγελο ίσως…
Χαίρομαι που η Νίκη Παπαγιαννάκη σκηνοθετεί το «Μάκη» και ο Δημήτρης Βλάχος ερμηνεύει . Ανυπομονώ να τους δω εν δράσει το Σάββατο στις 22 Φλεβάρη στον Ορχομενό και να ανταμώσω μαζί τους και με τους θεατές της παράστασης.
Βασίλης Κατσικονούρης"

Τον εκπληκτικό και εμπνευσμένο μονόλογο ¨ο Μάκης» του Βασίλη Κατσικονούρη σκηνοθετεί η Ορχομένια Νίκη Παπαγιαννάκη και παρουσιάζει σε τέσσερις παραστάσεις στη παπαγιαννακη ο μακηςσκηνή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ορχομενού.
Ο σπουδαίος συγγραφέας, Βασίλης Κατσικονούρης, θα παραβρεθεί τιμώντας την παράσταση και τον Ορχομενό στην παράσταση του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου ενώ να σημειώσεουμε ότι έχουν ήδηγίνει δύο παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 15, 16 και θα ανεβεί πάλι το Σαββατοκύριακο 22, 23 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 20:00
Λίγα λόγια για τον… μονόλογο: Αύγουστος. Στην έρημη Αθήνα. Ο Παππούς, μόνος σε ένα έρημο σπίτι και μαζί του, ο Μάκης.
Ο ένας δεν μπορεί να ξεχάσει και μονολογεί σπαρταριστά, παθιασμένα… και ο άλλος, δεν μπορεί να θυμηθεί αλλά ούτε και να ακούσει. Τέλειο; Ελάτε να το μάθετε…
Ο Βασίλης Κατσικονούρης δημιουργεί έναν έξοχο χαρακτήρα, που στον πυρήνα του βρίσκονται τα ενοχικά μας σύνδρομα: στη στάση μας απέναντι στους γονείς μας, στην κομματική μας ιδεολογία, στις σχέσεις με τα παιδιά μας και πάνω από όλα στον έρωτα, ίσως τη μόνη τελικά επανάσταση που ακόμα διαρκεί και αξίζει.
Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 13 ετών.
Στο ρόλο του «Παππού», ο Δημήτρης Βλάχος.

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Κατσικονούρης γεννήθηκε το 1960 στο Κιλκίς. Στην Αθήνα ζει από δώδεκα ετών. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση.
Ο Βασίλης Κατσικονούρης έχει γράψει τα θεατρικά έργα Το γάλαΚαλιφόρνια ΝτρίμινΕντελώς αναξιοπρεπέςΤο μπουφάν της ΧάρλεϋΟι αγνοούμενοιΠήρε τη ζωή της στα χέρια τηςΚαγκουρόΤο καμ μπακ, τα οποία έχουν παιχτεί στην Ελλάδα (Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Δημήτρης Χορν, Στοά, Μεταξουργείο, Ελληνικός Κόσμος, Ίδρυμα Κακογιάννης κ.α.), στην Κύπρο (ΘΟΚ, Θέατρο Κατσικονουρης 2Διόνυσος, ΕΘΑΛ κ.α.), στο Βελιγράδι (Belgrade Drama Theatre), στη Βαρσοβία (Kamienica Theatre) και στη Γερμανία (Wiesbaden Festival). Πολλά από αυτά έχουν τιμηθεί με κρατικά βραβεία από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο διεθνή διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και με βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα.
Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα: Μπαμπούσκα (Κέδρος, 2012) και Ντίντλο, το σωματίδιο του χρόνου (Γαβριηλίδης, 2014), μία συλλογή διηγημάτων: Η ρωγμή των 7:45 μ.μ. (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2016) και το σενάριο για τη μεταφορά του έργου του Το γάλα στον κινηματογράφο (2011).
Το 2013 σκηνοθέτησε το μονόλογο Το Θέαμα, του Τζον Κλάνσυ, στο Θέατρο Σημείο και το 2015 τους μονόλογους του Ιάκωβου Καμπανέλλη Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος στο Θέατρο Αλεξάνδρεια. Το 2016 σκηνοθέτησε για πρώτη φορά δικό του έργο, το Καγκουρό, στο Θέατρο Σταθμός και το 2018 την παράσταση ΞΑΝΑ λέγοντας τις ιστορίες, με έφηβους μαθητές, τους γονείς τους και τους καθηγητές τους.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle