Επίκαιρα

ΛΙΒΑΔΕΙΑ. Έλλειψη οχήματος, στάση ελέγχων ΕΦΚΑ στις οικοδομές  

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και στον Διοικητή του ΕΦΚΑ αλλά και για την άμεση παρέμβαση να λυθεί το θέμα, έστειλε το Σωματείο Οικοδόμων Λιβαδειάς και η οποία κοινοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι ελεγκτές Οικοδομών του ΕΦΚΑ Λιβαδειάς αδυνατούν να μεταβούν για έλεγχο στις οικοδομές λόγω έλλειψης οχήματος.

Το κείμενο της επιστολής:

«Λόγω αύξησης της οικοδομικής δραστηριότητας το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή μας, εργάζονται στις οικοδομές πολλοί ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Το Σωματείο  μας απευθύνθηκε στο Τμήμα Οικοδομών του ΕΦΚΑ ( πρώην ΙΚΑ) Λιβαδειάς για την πραγματοποίηση ελέγχων στις οικοδομές.

Οι ελεγκτές Οικοδομών του ΕΦΚΑ Λιβαδειάς αδυνατούν να μεταβούν για έλεγχο λόγω έλλειψης οχήματος.

Το μοναδικό επιβατηγό αυτοκίνητο που υπήρχε στο ΙΚΑ Λιβαδειάς και το οποίο ήταν 20ετίας, το μετέφεραν στη νέα Υπηρεσία ΠΕΚΑ στη Θήβα, προκειμένου να ενισχύσουν τον έλεγχο στις επιχειρήσεις, αφήνοντας όμως έτσι χωρίς έλεγχο τις Οικοδομές σε μια πολύ μεγάλη ασφαλιστική περιοχή, που δημιουργήθηκε ύστερα από το κλείσιμο των Υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ  ( πρώην ΙΚΑ) Διστόμου, Άσπρων Σπιτιών , Ορχομενού και Αλιάρτου, όπου όλα αυτά τα Υποκαταστήματα ενσωματώθηκαν στο Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ ( πρώην ΙΚΑ) Λιβαδειάς, με αποτέλεσμα το πρόβλημα  να οξύνεται  ακόμη περισσότερο λόγω έλλειψης ελέγχων.

Ελάχιστοι έλεγχοι πραγματοποιούνται μόνο εντός της πόλης της Λιβαδειάς, όπου οι ελεγκτές μεταβαίνουν ή με τα πόδια ή χρησιμοποιώντας το δικό τους όχημα.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας, ώστε να λυθεί το υπάρχον θέμα, διότι χωρίς έλεγχο στις οικοδομές ζημιώνονται και το ΙΚΑ και οι Εργαζόμενοι.

Για              το           Δ.Σ.

Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο    ΓΕΝ.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.