Επίκαιρα

Μαύρο στη «Λευκή Νύχτα» από εμπόρους της Λιβαδειάς

Την αντίθεσή τους στη διοργάνωση για τρίτη χρονιά της «Λευκής Νύχτας» εκφράζει ομάδα εμπόρων της Λιβαδειάς και καλούν τους συναδέλφους τους να μη συμμετέχουν σε τέτοιου είδους φιέστες όπως τις αποκαλούν.

«Οι « λευκές νύχτες» δεν είναι λύση, δεν είναι καν ανακούφιση. Είναι ακόμη ένα μέσο για τη πλήρη διάλυση του ωραρίου, της οποιασδήποτε δυνατότητας ανθρώπινης εργασίας και ζωής για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ολόκληρη η οποία δημοσιεύεται παρακάτω 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου πήρε απόφαση, να διοργανωθεί για τρίτη χρονιά η πολιτική της «Λευκής Νύχτας» και να καθιερωθεί σαν θεσμός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Στη προσπάθεια αυτή, συμμετέχει η Περιφερειακή διοίκηση, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς και του Επιμελητηρίου, με τις παράλληλες εκδηλώσεις που χρηματοδοτούν.

Μας λένε ότι κάποια τρύπα θα βουλώσουμε αν κάνουμε τζίρο αυτή τη νύχτα. Μας κοροϊδεύουν αφού η αλήθεια είναι ότι οι πολυεθνικές θα κάνουν πάρτι, γιατί χρόνια τώρα προσπαθούν για την απελευθέρωση του ωραρίου. Έτσι βάζουν λουκέτο σε εμάς και αυξάνουν την κερδοφορία τους, αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ο πολιτικός καρκίνος που προωθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η Κυβέρνηση και η Ε.Ε πάνω στις πλάτες μας (φοροληστεία, μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση ωραρίου, χαράτσια, ανεργία, κλπ) και οδηγεί στα χρέη και στα λουκέτα, δεν μπορεί να γιατρευτεί, ούτε καν να ανακουφιστεί με ασπιρίνες. Πόσο μάλλον που η «λευκή νύχτα» δεν είναι ούτε καν ασπιρίνη.

Οι « λευκές νύχτες» δεν είναι λύση, δεν είναι καν ανακούφιση. Είναι ακόμη ένα μέσο για τη πλήρη διάλυση του ωραρίου, της οποιασδήποτε δυνατότητας ανθρώπινης εργασίας και ζωής για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους.

Αυτή η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, δεν πρέπει να υλοποιηθεί στην πράξη. Μπορεί και πρέπει να μείνει στα χαρτιά και στις ευχές. Πρέπει να βρει απέναντί της όλους εμάς που δεν ανεχόμαστε κάθε νέο αντιλαϊκό μέτρο να το παρουσιάζουν ως λύση για την κατάσταση που μας έχουν φέρει.

Συνάδελφοι,
Η «λευκή νύχτα» και όλα με όλα τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως και όλα όσα έχουμε ακόμη μπροστά μας, αποδεικνύουν ποια είναι η περιβόητη «δίκαιη» (κατά ΣΥΡΙΖΑ) ή «συμμετοχική» (κατά ΝΔ) ανάπτυξη που μας ζητάνε να κάνουμε και άλλες θυσίες για να έρθει. Αφορά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και χτίζεται πάνω στα δικά μας συντρίμμια.

Δεν θα τους αφήσουμε να καθορίζουν την ζωή μας .Μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, μπορούμε να αποτρέψουμε τις μαύρες μέρες και νύχτες. Να τους σταματήσουμε, να παλέψουμε για μέτρα πραγματικής και όχι ψεύτικης ανακούφισης, για όλα όσα έχουμε χάσει, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με οργάνωση και αγώνα, με μέτωπο ενάντια στο κοινό μας εχθρό, τους μεγάλους ομίλους και την εξουσία.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΙΕΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ»

Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων Λιβαδειάς

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.