Πολιτισμός

Μεγάλη επιτυχία είχε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Θειακούλη. ΒΙΝΤΕΟ

Βραδιά γεμάτη από τις παραδόσεις του τόπου ενώ το κοινό παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον όλη την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Θειακούλη στην κατάμεστη αίθουσα του  Πολιτιστικού Κέντρου του Ορχομενού το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

Στιγμές που πάρα πολλοί τις έχουν βιώσει, περιγράφει στο τρίτο του βιβλίο με τίτλο «Λαογραφικές πινελιές του Ορχομενού» ο επίτιμος σχολικός σύμβουλος Γιάννης Θειακούλης.

Πινελιές λαογραφίας και παράδοσης που σμίλεψε η γραφίδα του συγγραφέα με ανεξίτηλα χρώματα όπως ακριβώς έχουν χαραχτεί στις μνήμες των Ορχομενίων πλημμύρησαν την αίθουσα και δημιούργησαν συγκινησιακό και νοσταλγικό κλίμα.

Στην εκδήλωση εκτός από την ομιλία του συγγραφέα, διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο του οι εκπαιδευτικοί Αντωνία Κυριαζή-Μούσα και Άρης Μαυρογόνατος ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Μπάμπης Ζαννιάς.

Παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι πρώην Δήμαρχοι Γιώργος Ζυγούρης, Γιάννης Μπέσσας, Κώστας Γκιζίμης, Κώστας Ξηρογιάννης, ο αντιδήμαρχος Λουκάς Μέττας, οι σεβαστοί πατέρες Χαράλαμπος, Αθανάσιος και Μιχαήλ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βούλα Καράλη και Χρήστος Μπαμπλέκος, ο σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Βούτσας και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Την εκδήλωση έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς νέοι και νέες του Ορχομενού.

Στο βίντεο αποσπάσματα από τις ομιλίες και τους χορούς

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Have your say