Τοπικά

Μεγάλη επιτυχία είχε το 2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δημοτικός Οργανισμός Θηβών «ΔΟΘ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών ο Ευαγγελιστής Λουκάς η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών πραγματοποίησε το 2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών.

Η από κάθε άποψη άρτια οργανωμένη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο και κατάμεστο από πλήθος κόσμου προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού ναού του «Ευαγγελιστού Λουκά» Θηβών, όπου βρίσκεται και ο πάνσεπτος τάφος του ιδρυτού της Εκκλησίας των Θηβών.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ είχε ο Άρχων Υμνωδός τΜτΧΕ κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.

Προσκεκλημένοι από τον οικείο Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών οι χορωδίες του Συλλόγου Ιεροψαλτών νομού Ευβοίας «Ο Παπαγιώργης Ρήγας», υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη, το «Εργαστήριο Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Παϊβανά τους οποίους ευχαριστούμε για την ευγενική τους αποδοχή και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Χοράρχης του «Εργαστηρίου Ψαλτικής» κ. Αθανάσιος Παϊβανάς ο οποίος βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο της πόλης Σπύρο Νικολάου

Have your say