Επίκαιρα

Μετά την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, επιστρέφουν στις θέσεις τους οι απολυμένες καθηγήτριες

Πραγματοποιήθηκε, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας που διοργάνωσαν η ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Βοιωτίας και η ΕΛΜΕ Πειραιά για το γνωστό θέμα της απόλυσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής κατηγορίας με αυτοάνοσο νόσημα για τυπικούς λόγους, στις 15 Νοεμβρίου 2017.
Από τη Βοιωτία, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Παναγιώτης Θειακούλης , ο Αιρετός ΠΥΣΔΕ Χρήστος Δαμιανίδης , το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Πέπη Παπαδημητρίου και αρκετοί συνάδελφοι.

Για το θέμα έχουν εκδώσει ψηφίσματα, καταγγελίες ή ανακοινώσεις, εκτός από την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ και μια σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων  (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) σε όλη τη χώρα. Στη σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν αντιπροσωπείες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση, αντιπροσωπείας των συνδικάτων αποτελούμενη από τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Νικηφόρο Κωνσταντίνου και Νίκο Δάρδαλη , τους Προέδρους των ΕΛΜΕ Βοιωτίας και Πειραιά, Παναγιώτη Θειακούλη και Ηλία Πατίδη με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, κ. Μηλιώνη και κα. Σκιαδαρέση.

Η αντιπροσωπέια πρόβαλλε το δίκαιο αίτημα της ανάκλησης των απολύσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και την ανάγκη συνολικής επανεξέτασης των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών, π.χ. δικαιολογητικά πρόσληψης από ΑΣΕΠ, διάρκεια ισχύος ιατρικών βεβαιώσεων για ειδικά νοσήματα.

Οι παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συνδικάτων ότι οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις εργασίας τους, ικανοποιώντας έτσι, μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και των τοπικών ΕΛΜΕ, το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών.

Have your say