Τοπικά

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Κινητικότητα στη Θήβα

Με δράσεις που περιελάμβαναν πεζοπορία και ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θήβας και έκθεση ζωγραφικής μαθητών στην πλατεία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δήμου Θηβαίων για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – EUROPEANMOBILITYWEEK 2017”.

Οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, τον Χιονοδρομικό- Ορειβατικό- Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας (ΣΧΟΠ), τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας (ΣΔΥΜ), τον Φίλαθλο Επιμορφωτικό Σύλλογο Θήβας (ΦΕΟΘ) και την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ).

Οι δράσεις περιελάμβαναν πεζοπορία και ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θήβας και έκθεση ζωγραφικής μαθητών στην πλατεία. Με την πολύ σημαντική βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας (Αστυνομικό Τμήμα Θηβών), μέριμνα και σχετική σήμανση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου οι κεντρικές οδοί Πινδάρου και Επαμεινώνδα, έμειναν κλειστές για τα οχήματα κατά τη διάρκεια των δράσεων, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και εξυπηρετώντας τους σκοπούς των δράσεων.

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου στις ζωγραφιές τους αποτύπωσαν πως φαντάζονται την πόλη τους χωρίς αυτοκίνητα, προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Στις δράσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που μίλησε στους συμμετέχοντες για τους σκοπούς των δράσεων και έδωσε την εκκίνηση, η Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κα Ιουλία Κοντού, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Κώστας Χαρέμης και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Ντίνος Τυρηνόπουλος.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», από το 2002, εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Have your say