Αγροτικά

Με καθυστέρηση οι πληρωμές των αγροτών

Με καθυστέρηση οι πληρωμές των αγροτών

Τελικά λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα, την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, αντί της Δευτέρας 22 πληρώθηκαν οι αγρότες τη ενιαία ενίσχυση αλλά και μειωμένες πιστώσεις στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων.

ΒαμακοσυλλεκτικήΟι αγανακτισμένοι αγρότες στόλισαν με πολλά κοσμητικά επίθετα τους υπευθύνους των πληρωμών γι την ενιαία ενίσχυση, για την οποία υπήρχε δέσμευση και από το υπουργείο και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα γίνει τη ∆ευτέρα 22 ∆εκεµβρίου. Οι παραγωγοί έκαναν λόγο για την αφερεγγυότητα µε την οποία αντιµετωπίζουν οι αρµόδιοι ένα τόσο σοβαρό γι’ αυτούς ζήτηµα σαν τις πληρωµές, ανακοινώνοντας ηµεροµηνίες πίστωσης των λογαριασµών, οι οποίες η µία µετά την άλλη δεν επαληθεύονται.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισήμανε οτι «ολοκληρώθηκε µετά την πραγµατοποίηση των απαραίτητων νόµιµων ελέγχων και χωρίς καθυστέρηση η εκκαθάριση της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2014, ποσού 928.520.274,14 και το σχετικό αρχείο πληρωµής έχει ήδη αποσταλεί στην Τράπεζα η οποία αυθηµερόν (23-12-2014) και µετά το µεσηµέρι θα πιστώσει στους λογαριασµούς των δικαιούχων τα χρήµατά τους».
Να επισημάνουμε ότι το σύνολο των δικαιούχων για όλη την επικράτεια είναι 648.280 και το συνολικό ποσό πληρωµής (Α’ και Β’ δόση) ανέρχεται σε 1.821.106.232,92 δις ευρώ».

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.