Επίκαιρα

Μπακογιάννης: Μετά την προσφυγή χτίζει γέφυρες

Μπακογιάννης: Μετά την προσφυγή χτίζει γέφυρες

Μόλις έγινε γνωστή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε δηλώσεις με τις οποίες όχι μόνο κατήγγειλε την κυβέρνηση αλλά και ότι έδωσε εντολή για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή τους.

Ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αρνείται να γίνει συνεργός στον αυταρχισμό και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.
Για το σκοπό αυτό, ζήτησα και έλαβα σήμερα σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια εξέδωσα απόφαση, με την οποία η Περιφέρειά μας προσφεύγει δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την αναστολή εφαρμογής της, καθώς και προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης».

Το Σάββατο, 25 Απριλίου, οι περιφερειάρχες της χώρας συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ίδιο θέμα. Τσίπρας-Περιφερειάρχες
«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία πρέπει να χτίζουμε γέφυρες και όχι τείχη» ήταν ο επίλογος του περιφερειάρχη στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση τονίζοντας ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη κίνηση αλλά και ότι στηρίζει την εθνική προσπάθεια που είναι ξεκάθαρη πολιτική βούληση του.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά από αίτημά μας.
Μοιραστήκαμε μαζί του τους έντονους προβληματισμούς και τις σοβαρές ενστάσεις μας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ακυρώνει τη λαϊκή βούληση, ισοπεδώνει την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των ΟΤΑ.

Διατυπώσαμε την ξεκάθαρη πολιτική μας βούληση να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια.

Ζητήσαμε και λάβαμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού πως η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι έκτακτη και προσωρινή και ως τέτοια τη θεωρούμε. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή της, στην περίπτωση που η δέσμευση αυτή καταστεί άκυρη.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία πρέπει να χτίζουμε γέφυρες και όχι τείχη.
Θα κριθούμε όλοι εκ του αποτελέσματος».

Μετά από συναντήσεις που είχαν διάφοροι φορείς της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, Περιφέρειες κλπ) με την Κυβέρνηση, άλλαξαν στάση και ανέστειλαν την σκληρή απευθείας αντιπαράθεση.

Have your say