Αγροτικά

Οινοτουρισμός. Γνωρίστε το Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία της… γειτονιάς μας

Οινοτουρισμός. Γνωρίστε το Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία της… γειτονιάς μας

Με εκδηλώσεις στα επτά από τα δώδεκα Οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες» της ΕΝΟΑΚΕ, εγκαινιάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την 1η Διαδρομή Κρασιού 2015, με το συμβολικό τίτλο – πρόσκληση «Οινικές Αναζητήσεις στην Καρδιά της Ελλάδας», το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις και επισκέψεις που διοργανώνονται από τους δώδεκα μεγαλύτερους οινοπαραγωγούς της περιοχής, στους Κρασιχώρους των οινοποιείων τους, έχουν σκοπό στην προαγωγή του κλάδου της αμπελουργίας- οινολογίας στη Στερεά Ελλάδα, και απευθύνονται σε πολίτες κάθε ηλικίας μιας και αφορούν σε ποικίλες δραστηριότητες, αφενός πολιτιστικού χαρακτήρα και αφετέρου βιωματικής προσέγγισης και εξοικείωσης της διαδικασίας όλων των σταδίων παραγωγής του κρασιού.

Ο νέος αυτός θεσμός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγική της νέας Περιφερειακής Αρχής σε θέματα τουρισμού μιας και ο οινοτουρισμός θεωρείται όχι μόνο ειδική μορφή τουριστικού ενδιαφέροντος υψηλής σημαντικότητας που συμβάλλει στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη, αλλά και εργαλείο και μέσο ανάδειξης της οινοπαραγωγικής δύναμης της περιοχής και καθιέρωσης της ως εξειδικευμένου τουριστικού προορισμού.

Πατήστε εδώ  και εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τα οινοποιεία που μπορείται να επισκεφθείτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.