Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
88

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς τιμούν τη μνήμη των δολοφονηθέντων Διστομιτών

< 3 λεπτά
09.06.17 • 10:21
#Tags:

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 73 χρόνων από τη σφαγή του Διστόμου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς με ανακοίνωσή του συντάσσεται στο πλευρό όσων μάχονται για τη δικαίωση των σφαγιασθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και καλεί τα μέλη του στο μνημόσυνο στις 10 Ιουνίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμπληρώνονται φέτος 73 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου , από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής ( 10 Ιουνίου 1944 ).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς , τιμώντας τη μνήμη των δολοφονηθέντων Διστομιτών , πέρα από τις λοιπές ενέργειες που θα κάνει ( παρουσία συμβουλίου στο ετήσιο μνημόσυνο , κατάθεση στεφανιού κτλ ) και επειδή το μήνυμα της θυσίας των αθώων δεν πρέπει να ξεχαστεί και να αλλοιωθεί , με αφορμή ταυτόχρονα και το συνεχιζόμενο όργιο προπαγάνδας και την προσπάθειας σπίλωσης και κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να καταθέσει και τα εξής:

73 χρόνια μετά σε μια εποχή που σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο παρατηρούνται τάσεις αναγέννησης του φασισμού , σε μία περίοδο όπου οι απροκάλυπτα ναζιστικές και εγκληματικές συμπεριφορές, των υπερασπιστών της βίας και του ναζισμού, τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να ψαρέψουν και στα θολά νερά των επιπτώσεων της κρίσης ,ενώ ταυτόχρονα ολοένα και πληθαίνουν οι επιθέσεις εναντίον των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της δημοκρατίας από διάφορες πλευρές , με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο λαό που αγωνίζεται σθεναρά εναντίον των πολιτικών των μνημονίων και υπέρ της δημοκρατίας, της ισότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων , οφείλουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση:

Συντασσόμαστε στο πλευρό όσων μάχονται για τη δικαίωση των σφαγιασθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ανυποχώρητα , χωρίς κομπιάσματα , τακτικισμούς και αστερίσκους!!

Ας γνωρίζουν όλοι όσοι προσπαθούν να ποτίσουν με ρατσιστικό δηλητήριο και μισαλλόδοξα μηνύματα ή να εκφοβίσουν με φασιστικές πρακτικές τον λαό , ότι ούτε το όργιο της τρομοκρατίας ούτε οι συνεχείς προσπάθειες δυσφήμησης και σπίλωσης των εργατικών αγώνων μπορούν να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Η μάχη ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό και το ρατσισμό είναι συνεχής και καθημερινή και καθήκον όλων μας είναι η δυναμική και έμπρακτη αντίθεση μας σε κάθε είδους ανάλογη προπαγάνδα.

Καλούμε όλα τα μέλη μας στο μνημόσυνο της Σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου , να αποτίσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς και να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ .

“…. Ούτε φθόγγοι ούτε λέξεις
δεν φτάνουν να φτιάξουμε, ωραίο ωραίο, καθώς
θα της ταίριαζε, ένα ένδυμα στη θυσία σας.
Αν μπορείτε ν’ ακούσετε τη σιωπή μας, ακούστε τη
αδελφοί. Συγχωρέστε μας. Δεν σας ξεχάσαμε ! ”

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ            ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle