Αθλητικά

Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα 22/9 στα Λεύκτρα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθονοδρόμων Θήβας και ο Γ.Σ.Πίνδαρος Θηβών συνδιοργανώνουν τον λαϊκό ημιμαραθώνιο 21,5 χλμ. και τον αγώνα δρόμου 6,8 χλμ. «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ».

Η εκκίνηση της διαδρομής των 21,5 χλμ. θα γίνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:00 π.μ. από το Τρόπαιο της μάχης στα Λεύκτρα Βοιωτίας.

Η ιστορική διαδρομή των 21,5 xλμ. που ξεκινάει από το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων και καταλήγει στο κέντρο της Θήβας είναι αρκετά απαιτητική με έντονες υψομετρικές διαφορές, μικρής διάρκειας και προσομοιάζει άριστα μέρος της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας. Είναι ένα καλό τεστ-προπόνηση για το τι θα αντιμετωπίσει ο δρομέας από το 11ο χλμ. του Μαραθωνίου έως τον τερματισμό.

Οι σταθμοί τροφοδοσίας είναι επτά (2.5 – 6 – 8.5 – 11 – 14.4 – 17.3 – 19.5 χλμ.) και στον τερματισμό.

Αντίθετα με την μεγάλη διαδρομή, η μικρή των 6,8 χλμ. είναι εύκολη με κατηφορική κλίση και ενδείκνυται για πολύ καλούς χρόνους. Οι σταθμοί τροφοδοσίας εδώ θα είναι δύο (3 – 5 χλμ.).
Στις παροχές εκτός από πλούσια τροφοδοσία, θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, γιατρός με ασθενοφόρο και δώρα.
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ο Δήμος Θηβαίων, τοπικές επιχειρήσεις και σύλλογοι θα καλύψουν τα έξοδα του δρόμου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον Δρόμο του Επαμεινώνδα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και άνω και αθλούμενοι μικρότερης ηλικίας με την συναίνεση των γονέων τους, που θα δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.results.chronolog.gr/registration
ή να δηλώσουν συμμετοχή την ημέρα του Aγώνα στη γραμματεία (κεντρική Πλατεία Θήβας) για τον ημιμαραθώνιο από ώρα 06:30 έως 08:00 και για την διαδρομή των 6,8χλμ. από 09.00 έως 10.00π.μ.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.