Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
249

Πακιστανοί είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Βοιωτία

< 3 λεπτά
27.03.15 • 12:21
#Tags:

Πακιστανοί είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Βοιωτία

Τέρμα στη δράση πέντε τουλάχιστον Πακιστανών ηλικίας 18-29 ετών έβαλε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε περιοχές της Βοιωτίας.

Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα για το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, FOTO-4προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να λάβουν τέλος οι επαναλαμβανόμενες κλοπές μετασχηματιστών, στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν χθες (26-03-2015) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, όπου οι συλληφθέντες διέμεναν σε οικίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης κλοπιμαίων και ως «βάση – ορμητήριο» για την εξακολουθητική εγκληματική τους δράση.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2014, δομημένη εγκληματική οργάνωση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών μετασχηματισμών της ΔΕΗ, καθώς και η διάπραξη κλοπών σε οικίες και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους , τα μέλη της σπείρας, «αρχηγικό» στέλεχος της οποία φέρεται να ήταν ο 29χρονος, προέβαιναν αρχικά στην κατόπτευση και επιλογή των υποψήφιων «στόχων» τους και στην συνέχεια δρώντας μεταμεσονύχτιες ώρες και με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, διέπρατταν κλοπές μετασχηματισμών.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν συνολικά (97) κλοπές μετασχηματισμών της Δ.Ε.Η, με την προκληθείσα ζημιά για την επιχείρηση να εκτιμάται στις (330.000) ευρώ.

Επιπλέον όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε ληστεία, η οποία διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 14-03-2015, σε βάρος πέντε αλλοδαπών εργαζομένων εταιρείας παραγωγής ζωοτροφών, στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Πιο αναλυτικά, οι ανωτέρω δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και λοστού, ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, αφαιρώντας από διάφορους χώρους της εταιρείας χρήματα, ηλεκτρικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον προέβησαν στην αφαίρεση καλωδίων χαλκού από παρακείμενο υποσταθμό της ΔΕΗ και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξετάζεται η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής σπείρας στη διάπραξη κλοπών σε οικίες και καταστήματα σε περιοχές της Βοιωτίας. Επιπλέον σε βάρος τριών εκ των συλληφθέντων (28χρονος, 22χρονος και 19χρονος), υφίστανται διοικητικά μέτρα απομάκρυνσης από την Χώρα μας, ενώ επιπλέον ο 18χρονος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle