Επίκαιρα

Πανελλήνιες 2017. Θέματα, απαντήσεις από την Ομοσπονδία Φροντιστών

Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας. 104.965 υποψήφιοι  θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις πανελλήνιες 2017. Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) έκανα φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.

Στο απόσπασμα, με τίτλο «Παραινέσεις ενός πατέρα του καιρού μας», από το βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά «Στοχασμοί και θέσεις» (τ. Β’, 1950-1966, εκδόσεις Εστία) εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, σήμερα, Τρίτη, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΕΔΩ

Τη «σκυτάλη» θα πάρουν αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Aπό τις 9 έως τις 16 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου σε μαθήματα Ειδικότητας.

Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Have your say