Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
110

Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Optimist στο Γαλαξίδι

< 3 λεπτά
13.06.18 • 16:24
#Tags:

Στο Γαλαξείδι από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου 2018, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαλαξειδίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Δελφών διοργανώνει το Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων OPTIMIST στην πλαζ «ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ».

Η διοργάνωση αφορά αθλητές ηλικίας 7 έως 11 χρόνων (αγόρια και κορίτσια) που θα αγωνιστούν με σκάφη OPTIMIST (σκάφη ειδικά σχεδιασμένα για νεαρούς αθλητές) και οι συμμετοχές θα φτάνουν περίπου τους 300 αθλητές. Οι ώρες των ιστιοδρομιών είναι Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 12:00πμ, Τρίτη 10:00πμ και Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 10:00πμ.

Σε έναν τόπο όπως το Γαλαξείδι που η ναυτοσύνη και η ναυσιπλοϊα έχουν ρίζες πολλών ετών, η διοργάνωση αυτών των ιστιοπλοϊκών αγώνων  αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία του. Ενώ οι 50 (περίπου) ναυταθλητικοί όμιλοι που θα συμμετάσχουν με τους μικρούς αθλητές τους, αποδεικνύουν την αγάπη και την άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με τη θάλασσα και την ναυτική τέχνη.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30μμ στο «Μώλο» στην παραλία Γαλαξειδίου με χαρά θα κηρύξουμε την έναρξη των αγώνων και θα υποδεχτούμε τους μικρούς ιστιοπλόους σε μια όμορφη γιορτή όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά, ο αθλητισμός και η θάλασσα!

Μήνυμα του Δημάρχου Δελφών Αθ Παναγιωτόπουλου
Καλωσορίζουμε στο Δήμο Δελφών και ειδικότερα στην πόλη του Γαλαξιδίου το Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων Optimist.
Από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου 2018 το Πανελλήνιο Κύπελλο συγκεντρώνει στο Γαλαξίδι την οικογένεια της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας και ανασύρει για τη Ναυτική Πολιτεία του Κορινθιακού μια μικρή ανάμνηση και αναφορά στον ιστορικό της ρόλο.
Οι διοργανώσεις αυτές, περισσότερο από χρήματα, απαιτούν ανθρώπους με ψυχή και μεράκι.
Στο Γαλαξίδι μας υπάρχει αυτή η κοινότητα των φίλων της θάλασσας και των αθλημάτων της, που τροφοδοτείται από τη συλλογική μνήμη, αλλά και από ένα σύγχρονο όραμα για το ρόλο της πόλης.
Με χαρά στηρίζουμε ως συνδιοργανωτές και κύριοι χρηματοδότες τη σημαντική προσπάθεια του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαλαξιδίου.
Ευχόμαστε σε όλους μας τους προσκεκλημένους και ιδίως στους νεαρούς αθλητές επιτυχία στους στόχους τους και υγεία, καθώς και να φύγουν από το Γαλαξίδι και ευρύτερα από το Δήμο Δελφών με μια γλυκιά θύμηση φίλων που τους υποδέχτηκαν και τους φιλοξένησαν με ειλικρινή χαρά και ελληνική ευγένεια.

Το πρόγραμμα

Γαλαξίδι προγραμμα

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle