Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
145

Παράνομο εργοστάσιο καπνού στην Τανάγρα εντόπισε το ΣΔΟΕ

< 1 λεπτό
09.10.19 • 21:50
#Tags:

Σημαντικό πλήγμα στην παραγωγή και την αγορά του παράνομου καπνού στην Ελλάδα κατάφερε το ΣΔΟΕ, με τον εντοπισμό παράνομου εργοστασίου στη Βοιωτία.
Ύστερα από έρευνες, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ εντόπισε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή του Δήμου Τανάγρας, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε εγκτεστημένη ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.
Από το εργοστάσιο κατασχέθηκαν:
- 10.400 κιλά καπνός, εκ των οποίων ποσότητα 7.800 κιλών βρισκόταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ποσότητα 2.600 κιλών ήταν έτοιμος κατεργασμένος καπνός για κατανάλωση
- μία ηλεκτροπαραγωγός γεννήτρια
- μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, εκ των οποίων το ένα αποτελούνταν από τέσσερις ιμαντοδιάδρομους
- λοιπά βοηθητικά μηχανήματα (παλετοφόρο, κλαρκ κ.λπ.)
Συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, για να διαπιστωθεί αν υπόκειται σε Ε.Φ.Κ., προκειμένου στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.
Τα κατασχεθέντα μηχανήματα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle