Επίκαιρα

Παράνομο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Άσκρη

Ιδιωτικό νεκροταφείο φαίνεται ότι προσπάθησε να φτιάξει ένας Σύριος στην Ασκρη ο οποίος αγόρασε αγροτεμάχιο προκειμένου να θάβονται εκεί πρόσφυγες και μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί έχουν θαφτεί κάποια πτώματα. Αυτό γίνεται γιατί κάποιοι θέλουν να το μετατρέψουν μυστικά και σιγά – σιγά σε μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν Σύριο μετανάστη ο οποίος φέρεται να αγόρασε την έκταση, πριν δέκα χρόνια και προσπάθησε να την μετατρέψει σε άτυπο μουσουλμανικό νεκροταφείο, χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια.Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομολογήσει την ταφή δύο προσφύγων συριακής καταγωγής.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα μουσουλμανικά νεκροταφεία στην Ελλάδα. Πρόσφατα η Εκκλησία της Ελλάδας πήρε απόφαση να παραχωρήσει στο Σχιστό μια έκταση 20 στρεμμάτων για τη δημιουργία κοιμητηρίου Μουσουλμάνων.

Επειδή δεν υπάρχει νεκροταφείο στην πρωτεύουσα, στο οποίο να μπορούν να ταφούν οι νεκροί μουσουλμάνοι σύμφωνα με όσα ορίζει η θρησκεία τους, οι συγγενείς τους υποχρεώνονται να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, μέχρι την Ξάνθη ή την Κομοτηνή, για να γίνει η κηδεία.

Επειδή η Βοιωτία είναι κοντά στην Αθήνα, αλλά και στην ίδια την περιοχή υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι, κυρίως Πακιστανοί, κάποιοι θεώρησαν ότι θα ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση αν έφτιαχναν ένα νεκροταφείο για Μουσουλμάνους στην περιοχή της Αλιάρτου.

Η διαδικασία όμως για να το κάνεις αυτό είναι τρομερά δύσκολη στο θέμα της αδειοδότησης. Γι αυτό φαίνεται πως κάποιοι προσπάθησαν να το δημιουργήσουν με άλλο τρόπο και να φέρουν τις αρχές προ τετελεσμένων γεγονότων.

 

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.