Απόψεις

Πολιτισμός και εκδηλώσεις

Πολιτισμός και εκδηλώσεις

Πραγματοποιούνται και φέτος τα «Πινδάρεια» στη Θήβα. Εκδηλώσεις που έχουν βαθιές ρίζες πολιτισμού. Έρχονται από το μακρινό 1978.
Πέρασαν λοιπόν 37 χρόνια και αφού σφυρηλατήθηκαν μέσα στο πέρασμα των χρόνων από τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες της κάθε εποχής, έρχονται στις μέρες μας να μας θυμίσουν ΚΑΙ την καλή πλευρά των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Το λέμε αυτό γιατί σε πολλές των περιπτώσεων οι φορείς (και κυρίως οι Δήμοι) όταν λένε πολιτιστικές εκδηλώσεις εννοούν κάποιες, πρόχειρα στημένες, με λίγα χορευτικά (βαρεθήκαμε πια τα ίδια και τους ίδιους), κλαρίνα άντε και κανένα αφιέρωμα σε όποιον «έφυγε» από κοντά μας. Μα δεν χρειάζονται κι αυτά; Βεβαίως αλλά όχι μόνο αυτά.

Ο τόπος μας έχει μακρά πολιτιστική, πολιτισμική και ιστορική κουλτούρα την οποία έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τηρούμε, την οποία έχουμε ιερό ΧΡΕΟΣ να καλλιεργούμε.

Στο βωμό του «δεν έχουμε χρήματα» αντιτάσσουμε τις φτηνιάρικες εκδηλώσεις και «άντε να τελειώνουμε» κάτι που αντιγράφουν και οι άλλοι φορείς με μόνο στόχο «να μαζέψουμε κανένα ευρουλάκι» χωρίς να σκεφτούμε τι προσφέρουμε στον πολίτη…
Μα τα κέρδη – όλων των ειδών – δεν τα φέρνει η φτήνια αλλά η ποιότητα. Κι εκεί πρέπει να επενδύσουμε γιατί τα κέρδη θα είναι πολλαπλά, πολυεπίπεδα και μακροχρόνια.
Έτσι λοιπόν με αιτία αλλά και μια ομολογουμένως ζήλεια για τα Πινδάρεια ας πάρουμε τις αποφάσεις μας και ας μη χάσουμε τον προσανατολισμό μας.
Επίσης με αυτή την ευκαιρία, ας θυμηθούμε τότε που μεγαλουργούσε εκεί ο Τσαρούχης και άλλοι άνθρωποι της τέχνης, της μουσικής και των γραμμάτων μέσα από το παρακάτω ρεπορτάζ της «Ανεξάρτητης».

Ανεξαρτητη τιτλος

 

 

 

 

 

Πινδαρεια 1982πινδαρεια 1982α

 

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.