Επίκαιρα

Πρωτομηνιά χωρίς τζόγο

Πρωτομηνιά χωρίς τζόγο 

Κλειστά είναι σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, τα περίπου 4.500 πρακτορεία λόγω της 24ωρης απεργίας των πρακτόρων ενάντια στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού και συγκεκριμένα αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0,05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) δηλώνει αντίθετη με το μέτρο, Πρακτορεια ΟΠΑΠπου προκαλεί -όπως σημειώνει- αφανισμό του κλάδου και καλεί όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί το πρωί από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος.

Η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι το ειδικό τέλος οδηγεί σε κλείσιμο πάνω από 1.000 πρακτορεία αυξάνοντας την ανεργία. Όπως μάλιστα σημειώνει, πολλά από τα πρακτορεία που θα κλείσουν είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης λόγω των capital controls αλλά και τον ανταγωνισμό με τα στέκια του παράνομου τζόγου.

Have your say