Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
101

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Επιδότηση της εργασίας από τον ΟΑΕΔ!

< 1 λεπτό
12.07.18 • 18:01
#Tags:

Μια πρωτοποριακή απόφαση, πήρε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, με την σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εργασίας, προχωρώντας σε επιδότηση της εργασίας!
Ως γνωστόν από την 1η Μαΐου 2018, και ύστερα από την εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της επιχείρησης “ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ”, στο Ν. Όλβιο Ξάνθης, 412 εργαζόμενοι που, ελλείψει αντικειμένου, δεν προσέρχονται στην εργασία τους, αντί απόλυσης και αντίστοιχης υπαγωγής τους στο επίδομα ανεργίας, θα διατηρήσουν στο ακέραιο τις συμβάσεις και τον μισθό τους.
Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για πρώτη φορά, το επίδομα ανεργίας θα χορηγηθεί στην επιχείρηση, η οποία δεν θα προβεί σε καμία απόλυση και θα καταβάλει το σύνολο της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων καθ’ όλο το διάστημα για το οποίο παραμένουν μακριά από τα εργασιακά τους καθήκοντα, έως ότου αποκατασταθεί το τμήμα του εργοστασίου που καταστράφηκε.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή απόφαση του ΟΑΕΔ, η οποία θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle