Επίκαιρα

Πρόληψη με Μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ, Οστεοπόρωση από τον Δήμο Θήβας

Πρόληψη με Μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ, Οστεοπόρωση από τον Δήμο Θήβας

Συνεχίζονται τα προγράμματα ιατρικής πρόληψης πρόληψης που υλοποιούνται μέσω του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θήβας.
Τα προγράμματα που απευθύνονται σε ειδικές ομάδες πολιτών είναι τα παρακάτω ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα προγράμματα προληπτικής ιατρικής στα οποία θα ενταχθούν και άλλες κοινωνικές ομάδες.

1. Ψηφιακή μαστογραφία: Πραγματοποιείται σε γυναίκες ηλικίας 40 – 69 ετών οι οποίες έχουν εξετασθεί και κατά το παρελθόν (επανεξέταση).
ΜαστογραφιαΕνδιαφερόμενες που επιθυμούν να συμμετέχουν για πρώτη φορά απαιτείται να εμπίπτουν στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, δηλαδή να είναι ανασφάλιστες, άπορες, άνεργες ή χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος
Τα παραπάνω αποτελούν τους όρους υλοποίησης του προγράμματος, οι οποίοι τίθενται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΙΠΥ), του οποίου μέλος είναι ο Δήμος Θηβαίων καθώς επίσης από το Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού «Άγιοι Ανάργυροι», όπου πραγματοποιείται η εξέταση.

2. Τest Παπανικολάου: Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής γυναίκες ηλικίας 18 -70 ετών ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους ή όχι στο πρόγραμμα παλαιοτέρα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

3. Πρόληψη οστεοπόρωσης: Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής γυναίκες 50 έως 75 ετών οι οποίες πρέπει να διαθέτουν Βιβλιάριο υγείας θεωρημένο και να προσκομίζουν παραπεμπτικό για τη συγκεκριμένη εξέταση. Η εξέταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΚΑΤ.

Για πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο στο τηλέφωνο 2262028971 από τις 8.00 έως τις 14.30 καθημερινά αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία.

Have your say