Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
120

«Σκλάβα του Ισλαμικού Κράτους»

< 4 λεπτά
31.07.16 • 07:04
#Tags:

«Σκλάβα του Ισλαμικού Κράτους» Τζινάν σε συνεργασία με τον Τ.Ομπερλέτ Εκδόσεις Λιβάνη 2015 σελ. 237

Γράφει:  Ο Κώστας Τραχανάς

«Εκείνη τη νύχτα ξύπνησα από ένα άσχημο όνειρο. Παρέλαυναν, λέει, κάτι άντρες χωρίς μορφή, με τα ξίφη τους περασμένα στη ζώνη και τα Καλάσνικοφ να κρέμονται διαγώνια. Έμπαιναν στο χωριό. Ήταν χιλιάδες. Μια ορδή πολεμιστών δίχως μάτια , δίχως μύτη, δίχως χείλη. Μια στρατιά σκιών μες στη θεοσκότεινη νύχτα. Κρατούσαν δαδιά. Ο δρόμος ήταν ένα ατελείωτο καμίνι και τα σπίτια μας πυρές .Οι απρόσωποι άντρες έγρουζαν σαν αρκούδες. Ούρλιαζαν :

-Σφάχτε τους όλους !

Διάβηκαν το κατώφλι του καμωμένου από λάσπη σπιτιού μας για να μας σκοτώσουν με ριπές πυροβόλου.Ξύπνησα με τρελό καρδιοχτύπι…»

Το 2014 και 2015 το Ισλαμικό  Κράτος (ISIS) , το ακραίο σουνιτικό «χαλιφάτο»,  εδραίωσε ένα καθεστώς τρόμου , έχει δείξει ολική έλλειψη σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή και πολλές γυναίκες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τους αιμοσταγείς υπηκόους του και επίσης αρκετές γυναίκες και παιδιά έχουν πωληθεί ως σκλάβοι.

Εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί και Γεζίντι φυτοζωούν σε καταυλισμούς των
κουρδικών περιοχών του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας. Στα βορειοδυτικά του Ιράκ , το Ισλαμικό Κράτος επιδόθηκε σε μεγάλης έκταση εθνο-θρησκευτική κάθαρση. Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τα αγαπημένα του όπλα:  τον τρόμο και την ακραία βία. Οι ισλαμιστές μαχητές επιφύλαξαν πολύ σκληρή μοίρα στις γυναίκες Γεζίντι. Τις βίασαν, τις πούλησαν και τις εξανάγκασαν στη σκλαβιά κατά χιλιάδες .Την  σεξουαλική σκλαβιά την χρησιμοποιούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ως ένα ακόμα  όπλο πολιτικής τρομοκρατίας.

Στο Ιράκ ζουν περισσότεροι από 500.000 Γεζίντι εγκαταστημένοι στο ιρανικό Κουρδιστάν και στην περιοχή Σιντζάρ. Η κοινότητα των Γεζίντι έχει υποστεί πολλές διώξεις και από τους Τούρκους. Είναι μια μονοθεϊστική θρησκεία , ο Γεζιντισμός, που χρονολογείται από καταβολής κόσμου. Αυτοί  πιΣκλαβα του Ισλαμικού κράτουςστεύουν στη μεταμψύχωση και αρνούνται να προσηλυτιστούν .Κύρια μορφή του Γεντισμού είναι ο Μελέκ Ταούς, ο Άγγελος-Παγόνι. Λατρεύεται ως ο κορυφαίος μιας σειράς επτά Αγγέλων.

 Μία από  τις γυναίκες Γεζίντι,  ήταν και η Τζινάν, που διηγήθηκε σε ένα καταυλισμό  του ιρανικού Κουρδιστάν, στον Γάλλο δημοσιογράφο Τιερί Ομπερλέτ, της εφημερίδας Le Figaro ,  την περιπέτεια που έζησε ως «λάφυρο πολέμου». Δεν ήταν εύκολο για αυτήν να αφηγηθεί σε ένα άγνωστο, πώς κατέληξε τρόπαιο πολέμου στα χέρια ενός  τσούρμου αντρών, που διακατέχονταν από θρησκευτικό φανατισμό και ήταν σεξουαλικά στερημένοι. Η Τζινάν πουλήθηκε σε δύο «μαχητές», οι οποίοι τη βασάνισαν και την κρατούσαν έγκλειστη. Την ανάγκασαν να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ. Η Τζινάν στάθηκε τυχερή. Κατάφερε να μην βιαστεί και να διαφύγει.

Πολλά κορίτσια αυτοκτόνησαν , μετά την απελευθέρωσή τους , επειδή βιάστηκαν από τους αιμοσταγείς μαχητές. Ταπεινωμένες και ντροπιασμένες , οι «γυναίκες-φαντάσματα» πρέπει να υπερνικήσουν την δυσπιστία της κοινωνίας τους, που θεωρεί το βιασμό ανεξίτηλο στίγμα. Αν αυτές οι γυναίκες αντισταθούν και καταφέρουν να φτιάξουν μια καινούργια ζωή, θα έχουν πετύχει μια σημαντική νίκη επί των τζιχαντιστών.

Η μαρτυρία της Τζινάν θα βοηθήσει να γιατρευτούν οι πληγές οι δικές της αλλά και των άλλων γυναικών, που είχαν την ίδια τύχη και κατάφεραν να επιζήσουν.                    

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle