Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
359

Σοβαρά χτυπήματα στη παρανομία από την ΕΛ.ΑΣ Στερεάς Ελλάδας. Κατά συρροή συλλήψεις

< 4 λεπτά
12.05.15 • 11:36
#Tags:

Σοβαρά χτυπήματα στη παρανομία από την ΕΛ.ΑΣ Στερεάς Ελλάδας. Κατά συρροή συλλήψεις

Μεγάλα πλήγματα έχει καταφέρει η ΕΛ.ΑΣ στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας το τελευταίο διάστημα απέναντι στην παρανομία αφού καθημερινά σε στοχευμένους ελέγχους και επιχειρήσεις συλλαμβάνει, διαλευκάνει και εξαρθρώνει σπείρες κακοποιών.

Στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία 24ωρα συνελήφθησαν περίπου 20 άτομα και συγκεκριμένα.

Συνελήφθησαν, χθες (11-05-2015) το βράδυ στη Λαμία, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Φθιώτιδας, τέσσερις (4) νεαροί, ηλικίας 20, 38, 20 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία. Επιπλέον ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ).
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν δώδεκα (12) Κλεφτες μπαταρίεςσυνολικά συσσωρευτές, τους οποίους είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από κεραία κινητής τηλεφωνίας, στην ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλαμακίου Φθιώτιδας.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ομοίως το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός 20χρονου, καθώς και ένας μεταλλικός κόφτης.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Συνελήφθη, χθες (11-05-2015) το απόγευμα στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 29χρονου ομοεθνούς του και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα χθες περίπου στις 18:30΄, εντός πρακτορείου ΟΠΑΠ στην ανωτέρω περιοχή, ο δράστης επιτέθηκε με στιλέτο στον 29χρονο, χωρίς να καταφέρει να τον τραυματίσει.
Από τους αστυνομικούς βρέθηκε στην κατοχή του 43χρονου και κατασχέθηκε το ανωτέρω στιλέτο, μήκους (31) εκατοστών.
Επιπλέον συνελήφθη και ο 29χρονος, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

Μασκοφόροι ληστές
Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δέκα (10) περίπου αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (11-05-2015) μεταμεσονύχτιες ώρες στα Οινόφυτα Βοιωτίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε εταιρεία κατασκευής αλουμινίων, ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τρεις αλλοδαπούς εργαζομένους της εταιρείας και αφαίρεσαν από την κατοχή τους ηλεκτρονικές συσκευές και μικρό χρηματικό ποσό. Ακολούθως αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο της εταιρείας, στο οποίο είχαν φορτώσει αλουμίνια και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

18 ακόμα συλλήψεις
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τη σύλληψη φυγόποινων, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
• Τέσσερα (4) άτομα (τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
καπνος τσιγαρα• Τέσσερις (4) ημεδαποί (δύο στη Λαμία, ένας στην Αταλάντη Φθιώτιδας και ένας στη Θήβα), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.
• Πέντε (5) αλλοδαποί (δύο στη Χαλκίδα, ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, ένας στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας και ένας στην Αμυγδαλιά Φωκίδας), διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
• Ημεδαπός στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν συνολικά (1.462) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, (300) σιγαροφυσίγγια, (27) αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό και ένα μηχάνημα γέμισης τσιγάρων.
• Ημεδαπός στη Λαμία, για παράβαση του νόμου περί όπλων, πρόκληση σωματικών βλαβών, αντίσταση και απείθεια. Κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, με μήκος λάμας (8) εκατοστών.
• Δύο (2) άτομα (αλλοδαπός στη Θήβα και ημεδαπός στη Λαμία), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Ημεδαπή στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, για παράβαση νομοθεσίας περί  ιδιοκτησίας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle